Πρόσωπα και σταθμοί ορόσημα στη διαμόρφωση της θείας λατρείας

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 10.00
8.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
406624
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Σελίδες:780
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2014
ISBN:9789603157496
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου»:
Σεβασμιώτατοι, Θεοφιλέστατοι, Αδελφοί Συμπρεσβύτεροι, Ελλογιμώτατοι κ.κ. Καθηγητές,
Μετ' ιδιαιτέρας χαράς απευθύνομαι προς πάντας τους προσφιλείς εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων, που συμμετέχουν εις το ΙΒ' Πανελλήνιον Λειτουργικόν Συνέδριον με θέμα "Πρόσωπα και Σταθμοί, ορόσημα στη διαμόρφωση της Θείας Λατρείας", το οποίον τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου [...].
Επιτρέψατέ μου να εκφράσω ολίγας σκέψεις, εισαγωγικού χαρακτήρος εις το λίαν ενδιαφέρον θέμα που αναπτύσσεται εις το Συνέδριον αυτό και αφορά εις την πλέον ζώσαν και σημαντικήν πτυχήν της πνευματικής ζωής εις την ιστορικήν της αποτύπωσιν, καθώς αύτη βιούται και κορυφούται δια του Μυστηρίου της Εκκλησίας, ενός Μυστηρίου μέσω του οποίου το φθαρτόν μεταστοιχειούται εις άφθαρτον και το χοϊκόν εις ουράνιον. Μέσα εις την Λαιρείαν βιούται η Βασιλεία του Θεού ως εναργής πραγματικότης, η οποία δι' αυτόν τον λόγον δεν περιορίζεται εις τας εσχατολογικάς της μόνον διαστάσεις.
Εις την ιστορικήν και σωστικήν πορείαν του Σώματος του Χριστού, αυτής ταύτης της Εκκλησίας επαρουσιάσθησαν σημαντικοί θεοφόροι και θεοχαρίτωτοι προσωπικότητες, αι οποίαι έθεσαν την ιδικήν των σφραγίδα εις το καθ' όλα δυναμικόν και καθόλου στατικόν γεγονός της Θείας Λατρείας. Εμφανής ο ιστορικός χαρακτήρ του θέματος ωστόσον, αφ' ενός μεν η Λατρεία αποτελεί εις το διάβα της ιστορίας το πλέον αποκαλυπτικόν γεγονός, αφ' ετέρου δε η Εκκλησία δεν είναι "εκ του κόσμου τούτου", ζει όμως εν τω κόσμω. Ο λατρευτικός της λόγος παραμένει συνεκτικός δι' αυτό και βαθέως αποκαλυπτικός. Η αναλλοίωτος παρουσίασις όλου του Μυστηρίου της Θείας Οικονομίας. [...]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!