Λαϊκή τέχνη (Νέα ευρήματα - Νέες ερμηνείες )

Πρακτικά συνεδρίου προς τιμήν της Πόπης Ζώρα, 2-4 Νοεμβρίου 2006
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 20.00
17.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
415960
Συγγραφέας: Πρακτικά
Εκδόσεις: Μουσείο Μπενάκη
Σελίδες:656
Επιμελητής:Χάνδακα, Σοφία
Ημερομηνία Έκδοσης:11/4/2015
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η έκδοση περιλαμβάνει τα πρακτικά του Συνεδρίου Λαϊκή Τέχνη: Νέα Ευρήματα – Νέες Ερμηνείες, που διοργανώθηκε το 2006 από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τους σημαντικότερους ελληνικούς μουσειακούς και ερευνητικούς φορείς που ειδικεύονται στη μελέτη και την ανάδειξη της νεοελληνικής κληρονομιάς. Το Συνέδριο στόχευε παράλληλα να τιμήσει την Πόπη Ζώρα, την επί σειρά ετών Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, για τη μεγάλη της προσφορά στη διάσωση, μελέτη και ανάδειξη της ελληνικής λαϊκής τέχνης.

Βασικοί θεματικοί άξονες του Συνεδρίου ήταν αφενός η αποτύπωση της φυσιογνωμίας της νεοελληνικής παραδοσιακής δημιουργίας και αφετέρου η διερεύνηση των νεότερων θεωρητικών προσεγγίσεων του υλικού, σε όλες τις μορφές επεξεργασίας και χρήσης του. Η παρούσα έκδοση, αντανακλώντας τη δομή και τη λογική του Συνεδρίου, περιλαμβάνει συνολικά σαράντα τρεις τεκμηριωμένες μελέτες, οι οποίες με τη συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού φωτίζουν πτυχές των τομέων της κεντητικής, της υφαντικής, του ενδύματος, της λιθογλυπτικής, της αρχιτεκτονικής, της ξυλογλυπτικής, της ναυπηγικής, της κεραμικής, της ζωγραφικής, της αργυροχρυσοχοΐας, της μεταλλοτεχνίας, του κοσμήματος, του θεάτρου σκιών. Οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται στις παραπάνω μελέτες συμπληρώνονται από τις επιστημονικές συνεισφορές μιας ιδιαίτερης ενότητας στην οποία αναδεικνύονται θεωρητικά ζητήματα, που αφορούν στην επιστημονική προσέγγιση και μελέτη της νεοελληνική παραδοσιακής δημιουργίας.

Η έκδοση, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό έγκριτων μελετητών και αγκαλιάζοντας έναν ευρύτατο κύκλο θεμάτων, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς στην επανεκτίμηση και την ανάδειξη της νεοελληνικής παραδοσιακής τέχνης και του υλικού πολιτισμού.


Μουσείο Μπενάκη
Συγγραφέας:
Πρακτικά
Εκδότης:
Μουσείο Μπενάκη
Σελίδες:
656
ISBN:
9789604761739
Επιμελητής:
Χάνδακα, Σοφία
Ημερομηνία Έκδοσης:
11/4/2015

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική