Στα άδυτα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η πολιτική, τα σκάνδαλα, το μεγαλείο
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 19.09
13.36
Τιμή Πρωτοπορίας
+
265548
Συγγραφέας: Pound, Dick
Εκδόσεις: Κριτική
Σελίδες:290
Ημερομηνία Έκδοσης:1/3/2005
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Κάθε δύο χρόνια, το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται στη γιορτή της ευγενούς άμιλλας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το Ολυμπιακό ιδεώδες έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα, απληστία και διαφθορά -από δωροδοκίες και ντοπαρίσματα μέχρι απάτες και πολιτική εκμετάλλευση των Αγώνων.
Χωρίς φόβο, ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ και ιδρυτικό μέλος της WADA, μας δείχνει την αθέατη πλευρά των Αγώνων. Ρίχνει άπλετο φως σε αμφιλεγόμενα γεγονότα και ζητήματα: στο σκάνδαλο των δωροδοκιών του Σολτ Λέικ Σίτι, στο φιάσκο των κριτών του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Αγώνες το 2002, στην τρομοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη συμπεριφορά της ΔΟΕ και των αξιωματούχων της, καθώς και στα σκάνδαλα χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές, τις οποίες θεωρεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον αθλητισμό.
Άλλοτε επικριτικό, άλλοτε περιγραφικό ή διασκεδαστικό, αλλά πάντοτε έντιμο και διεισδυτικό, το βιβλίο μεταφέρει μια σπάνια προσωπική ματιά σχετικά με τις προσωπικότητες, τα ιδεώδη και την οργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Συγγραφέας:
Pound, Dick
Εκδότης:
Κριτική
Σελίδες:
290
ISBN:
9789602183960
Μεταφραστής:
Κατσικερός, Θανάσης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/3/2005

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική