Πώς ένας εκτελεστής λέει αντίο

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €19.00
440216
Συγγραφέας: Mackay, Malcolm
Εκδόσεις: Πόλις
Σελίδες:352
Επιμελητής:ΓΟΥΝΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Μεταφραστής:ΤΡΙΜΠΕΡΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:03/06/2016
ISBN:9789604354870


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ένα «νυχτερινό» κείμενο, εξαιρετικής ομορφιάς. Περιγράφει την αθλιότητα της βίας, τον κοινωνικό ντετερμινισμό, πρόσωπα μπλεγμένα στο έγκλημα από τη νεανική τους ηλικία, όχι από επιλογή, παρά μόνο για να επιβιώσουν. Ο Μακέι παρατηρεί με μεγάλη οξυδέρκεια τις συμμορίες και τις συγκρούσεις τους, τους επικεφαλής και τους εκτελεστές, τη σχέση υποκόσμου και αστυνομίας, χωρίς καμία διάθεση συνενοχής
και εξωραϊσμού. Καμία μυθολογία, απλώς και μόνο η βία αυτού του κόσμου, όπου οι κώδικες τιμής εξαντλούνται στον νόμο του χρήματος και του πιο ισχυρού. Ο Μακέι αποηρωοποιεί το νουάρ μυθιστόρημα, χρησιμοποιώντας τους κώδικες του ντοκιμαντέρ. Η καθημερινότητα του επαγγελματία δολοφόνου, η προπαρασκευή και η τέλεση του εγκλήματος περιγράφονται λεπτομερειακά, με μοναδική δύναμη, απέριττο
ύφος και εντυπωσιακή μαεστρία. Μας παραπέμπει στον Σαμουράι [ελλ. τίτλος: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο] του Ζαν-Πιερ Μελβίλ και την υπέροχη ερμηνεία του Αλαίν Ντελόν. Ο Μακέι μάς δείχνει τη μοναξιά των εκτελεστών, την παράνοιά τους, την τσακισμένη μοίρα τους. Το μυθιστόρημα και οι ήρωες αποκτούν μια τραγική διάσταση. Δεύτερο βιβλίο της Τριλογίας της Γλασκώβης [το πρώτο, με τίτλο Ο ανα-
γκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ, κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πόλις], που επιβεβαιώνει εξίσου λαμπρά τις αρετές του πρώτου.
Ανάγνωσμα εθιστικό και συναρπαστικό.
Telerama

Το Πώς ένας εκτελεστής λέει αντίο τιμήθηκε
με το Deanston Scottish Crime Book of the Year 2013.
* * *

Το πρώτο μυθιστόρημα του ΜάλκολμΜακέι Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ είχε εντυπωσιάσει με τις κοφτές φράσεις και τους καταιγιστικούς διαλόγους. Το δεύτερο –στο οποίο επανεμφανίζεται ο Κάλουμ ΜακΛίν, νεαρός επαγγελματίας εκτελεστής, απίστευτα αποτελεσματικός– επιβεβαιώνει το ταλέντο του συγγραφέα, με ύφος αιχμηρό που κόβει την ανάσα.
Le Monde

Εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα, σε κλίμα νυχτερινό και βροχερό. Εντυπωσιάζει με την τραχύτητα και τον ρεαλισμό του, που παγώνουν το αίμα.
Le Figaro

Το δεύτερο βιβλίο της Τριλογίας της Γλασκώβης, μετά τον Αναγκαίο θάνατο του Λιούις Γουίντερ, καθιστά τον Μάλκολμ Μακέι ένα λαμπρό νέο όνομα του σκωτσέζικου νουάρ μυθιστορήματος.
Crime Review

Ο Μακέι είναι ένας πρωτοπόρος, που καταφέρνει να πλάσει έναν νέο, συναρπαστικό τρόπο αφήγησης του αστικού νουάρ.
The Times

Δεξιοτεχνικά γραμμένο.
New York Times Book Review
Καθηλωτικό και εκπληκτικά σκληρό… Ο Φρανκ και ο Κάλουμ είναι στυγνοί εγκληματίες, αλλά ο Μακέι δεν αφαιρεί ποτέ την ανθρωπιά από τους χαρακτήρες του.
Publishers Weekly

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!