Στοιχεία Κοινωνικής Ασφάλισης

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 35.00
31.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
580549
Συγγραφέας: Πόνη, Χαρούλα
Σελίδες:248
Ημερομηνία Έκδοσης:25/06/2022
ISBN:9789606546600
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πρόλογος: Σεραφείμη Α.
Το βιβλίο «Στοιχεία Κοινωνικής Ασφάλισης» αποτελεί μία ενημερωμένη με τις πλέον πρόσφατες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις περιληπτική απόδοση του συνόλου του Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο έχει καταστεί εξαιρετικά επίκαιρο, ωστόσο παραμένει, ως εκ του τεχνικού και αχανούς χαρακτήρα του, ανοίκειο και δυσνόητο για πολλούς εφαρμοστές του δικαίου.
Στο έργο παρουσιάζονται αρχικά όλες οι βασικές έννοιες του συγκεκριμένου κλάδου και οι αρχές που τον διέπουν, καθώς και η ιστορία της σταδιακής ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα μέχρι και τη δημιουργία του e-Ε.Φ.Κ.Α. Επίσης, περιλαμβάνεται επισκόπηση της πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων σχετικά με τα θεμελιώδη ζητήματα του Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης και βέβαια τις συνταξιοδοτικές περικοπές της τελευταίας δεκαετίας. Τέλος, παρατίθενται όλα τα ουσιώδη στοιχεία της διοικητικής διαδικασίας ενώπιον των ασφαλιστικών οργάνων και οι δυνατότητες άμυνας του οφειλέτη κατά των πράξεων καταλογισμού των ασφαλιστικών οφειλών, με ειδική αναφορά στις δικονομικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις άσκησης των σχετικών ενδίκων βοηθημάτων και στην εν γένει παροχή δικαστικής προστασίας και στο μεταγενέστερο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).
Σκοπός του βιβλίου είναι να διευκολύνει την κατανόηση του Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης και να παρουσιάσει με συνοπτικό και αποτελεσματικό τρόπο τις απαντήσεις στα σημαντικότερα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τον εφαρμοστή του δικαίου. Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο νομικό, δικηγόρο ή δικαστή που επιθυμεί να εξοικειωθεί και να εμβαθύνει στην εφαρμογή του Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!