Πόλη στις φλόγες

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 9.90
5.94
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €4.90
+
430003
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες:1040
Επιμελητής:ΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Μεταφραστής:ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2015
ISBN:9789600446623
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Νέα Υόρκη, παραμονή πρωτοχρονιάς 1977.

Μια πόλη που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Καθώς πλησιάζουν μεσάνυχτα και τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της Νέας Υόρκης, δυο παράταιροι ήχοι, δυο απανωτοί πυροβολισμοί στο Σέντραλ Παρκ, διαλύουν απότομα την ατμόσφαιρα γλυκιάς μέθης και ανακουφιστικής ευθυμίας που πλανιέται ανάμεσα στους ουρανοξύστες που κυκλώνουν το πάρκο.

Ο Μέρσερ Γκούντμαν, ένας Αφροαμερικανός καθηγητής που ονειρεύεται να γράψει ένα Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα, βρίσκει πεσμένη και αιμόφυρτη ανάμεσα στους θάμνους την Σαμάνθα Τσιτσάρο, μια νεαρή κοπέλα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην τέχνη και στο πανκ-ροκ, και είναι αυτή που δέχτηκε τους πυροβολισμούς.

Τι είναι αυτό που συνδέει τον Μέρσερ και την Σαμάνθα με τον καταραμένο καλλιτέχνη Γουίλιαμ και τη μετρημένη Ρίγκαν με τον ταραχώδη εσωτερικό κόσμο, κληρονόμους της αμύθητης περιουσίας της οικογένειας Χάμιλτον-Σουίνι;

Ποια μυστικά κρύβουν ο Κιθ, ο γοητευτικός σύζυγος της Ρίγκαν, με την οποία βρίσκεται σε διάσταση, καθώς κι ο νεαρός εβραιοαμερικανός Τσάρλι, ο καλύτερος φίλος της Σαμάνθα, που συνάμα είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της;

Ενόσω ο χαλκέντερος δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Γκρόσκοφ και ο τραχύς αλλά καλόψυχος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Λάρι Πουλάσκι, προσπαθούν να ανακαλύψουν τον ένοχο που πυροβόλησε την Σαμάνθα, οι τροχιές που διαγράφουν οι ζωές των ηρώων άλλοτε συγκλίνουν κι άλλοτε απομακρύνονται.

Από την παραμονή της πρωτοχρονιάς ως το περίφημο μπλακ άουτ που θα βυθίσει τη Νέα Υόρκη στο σκοτάδι, τον Ιούλιο του 1977, κανένας τους δεν θα είναι πια ίδιος.

Η ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ είναι ένα συγκλονιστικό, εθιστικό, αλησμόνητο μυθιστόρημα για τα μικρά και τα μεγάλα πάθη, τις κρυφές και ασυγκράτητες φιλοδοξίες, τις εκρήξεις και τα πυροτεχνήματα της ανθρώπινης ζωής. Ένα βιβλίο για τις προσωπικές επαναστάσεις, την τέχνη και τον έρωτα, τις υπόγειες δυνάμεις που κινούν τον κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι η ιστορία της πιο απρόβλεπτης, τολμηρής, φαντασμαγορικής και ερωτεύσιμης πόλης? το έπος μιας μεγαλούπολης και των άλλοτε φιλήσυχων, άλλοτε εξεγερμένων και άλλοτε ονειροπόλων ανθρώπων της.

Κριτικές

Είναι ένα από τα βιβλία που σε βάζουν εντελώς στο κλίμα της εποχής, σε κάνουν να έχεις αγωνία για τη συνέχεια και η πλοκή είναι τόσο καλή που παραβλέπεις μερικές φορές τις μεγάλες περιγραφές. Όμως "χάνει" το ένα αστέρι, γιατί ενώ είναι ένα αρκετά μεγάλο βιβλίο και περιγράφει με αρκετές λεπτομέρειες πολλά γεγονότα, το τέλος μου φάνηκε απότομο και βεβιασμένο.

Ατελείωτες, βαρετές, περιγραφές... Πολύ κακό για το τίποτα...

Εξαιρετική δημιουργική γραφή. Εντυπωσιακό!!!

Ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες κατά την ανάγνωσή του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τις εκπληρώνει με την ολοκλήρωσή του. Πολύ περιγραφικό, θα μπορούσε να ήταν κατά τουλάχιστον 300 σελίδες μικρότερο.

Διαβάζοντας το "Πόλη στις φλόγες" του Garth Risk Hallberg, κατόπιν των διθυραμβικών κριτικών σε διάφορα sites, τελικά αναρωτήθηκα γιατί τόση φασαρία για ένα πόνημα 1022 σελίδων που υποτίθεται μεταφέρει -μέσα από τη μυθοπλασία της ιστορίας- την ατμόσφαιρα μιας ακραίας πανκ Νέας Υόρκης του 1977 . Κατά τη δική μου άποψη, ούτε στο ελάχιστο δεν κερδίζει το στοίχημα της αληθοφάνειας των προσώπων και καταστάσεων και μετεωρίζεται με λεκτικούς ακροβατισμούς που σε αποπροσανατολίζουν από την αφήγηση της ιστορίας. Όσο για τη μυθοπλασία, ναι, το Hollywood έχει υλικό για άλλη μια ταινία αστυνομικού μυστηρίου. Θύμωσα και με τον Κέδρο που σε μια έκδοση που κοστίζει 25 ευρώ, επέτρεψε τόσα μα τόσα τυπογραφικά λάθη (π.χ αμέτρητες φορές τονισμός των άρθρων "τήν", "τόν", ή μέσα σε μια παράγραφο 10 σειρών τέσσερις φορές να γράφει "όταν" αντί για "ήταν".)
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!