Ποιητής στη Νέα Υόρκη ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 20.00
18.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
443933
Εκδόσεις: Σμίλη
Σελίδες:290
Μεταφραστής:ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1993
ISBN:2229607218566

Περιγραφή


Κάτω από τον τίτλο Ποιητής στη Νέα Υόρκη περιέχονται τα ποιήματα όπως εκδόθηκαν σ' ένα βιβλίο για πρώτη φορά το 1940. Επίσης περιλαμβάνεται το πεζό-ποίημα «Εραστές δολοφονημένοι από μια πέρδικα» και οι φωτογραφίες που ο ποιητής λογάριαζε να συνοδεύουν την έκδοση, ακολουθώντας και τις τελευταίες καινοτομίες των εκδόσεων του βιβλίου.
Καλύψαμε όμως και την εκδοχή που θέλει δύο τα βιβλία. Έτσι κάτω από τον τίτλο «Γη και Σελήνη», περιλάβαμε όσα ποιήματα αναφέρονται στον κατάλογο του Λόρκα για τη σύνθεση της δεύτερης αυτής συλλογής, και δεν βρίσκονται στην πρώτη. Προσθέσαμε και τα τρία ποιήματα από το «Divan del Tamarit» που αναφέρονται στον κατάλογο του «Γη και Σελήνη» και με τους τίτλους που έχουν στον κατάλογο.
Στο παράρτημα προσθέσαμε δύο ποιήματα. Ένα που ανήκει στη συλλογή «Ποιητής στη Νέα Υόρκη», που θέλει δύο τα βιβλία, και που συνήθως υποσημειώνεται ή συνοδεύει τη διάλεξη του ποιητή. Το δεύτερο εκδόθηκε πολύ αργότερα και οι λεπτομέρειες γι’ αυτό μπήκαν στην αρχή του Παραρτήματος.
Η διάλεξη-ρεσιτάλ του Λόρκα για το «Ποιητής στη Νέα Υόρκη» μπήκε στο τέλος, όπως και στις ισπανικές εκδόσεις που την περιλαμβάνουν.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!