Ιστορική μάθηση ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Προτάσεις γαι τις πηγές και τη μεθοδολογία στην ιστορία
Έκπτωση
53%
Τιμή Εκδότη: 9.59
4.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
551253
Εκδόσεις: Καραβίας
Σελίδες:158
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2011
ISBN:2229602581115

Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύσσεται σε δεκαπέντε κεandlt;ράλαια, στόχο έχει να μυήσει στην προβληματική του κάθε κλάδου, προσφέροντας ταυτόχρονα βασικές γνώσεις. Η προσφυγή στην (ενδεικτική) βιβλιογραφία είναι εκείνη, που θα δώσει την ουσιαστική διάσταση στις γνώσεις μας και θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες για το κάθε θέμα. Απλώς προκαλούμε σε στοχασμό, δίνοντας την αφορμή για περαιτέρω προσωπικές επεξεργασίες στο πεδίο της κατανόησης και αξιολόγησης των Πηγών.

Ουσιαστικά, τα ίδια εργαλεία του ιστορικού -ήτοι εψημερίδες, μνημεία, θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό υλικό, ηχητικά ντoκoυμέντα, ψωτογραφίες, νομίσματα, γραπτά και ακουστικά κείμενα, αρχαιολογικά ευρήματα, τεχνολογικά αντικείμενα- ελκύουν τον ερευνητή προς μελέτη, να τα ζήσει και να γευθεί μαζί τους την αγαλλίαση της ανακάλυψης και την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης και της λύσης των προβλημάτων, που ο ίδιος είχε θέσει ως βάση της έρευνάς του. Η "ολική" ιστορία μας καλεί να τα επεξεργαστούμε.

Η παρούσα δημοσίευση συνεχίζει τις προηγούμενες, που έχουν φιλοξενηθεί στη σειρά της Βιβλιοθήκης Ιστορικών Μελετών. Την είχε εγκαινιάσει ο αείμν. Νότης Καραβίας και την εμπλουτίζει ο γιος του Διονύσιος, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη, με την οποία με περιβάλλει.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!