Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ενέργειας

Πολιτική, ρύθμιση και ανταγωνισμός στις ενεργειακές αγορές
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 60.00
54.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
586531
Συγγραφέας: Πλιάκος, Αστέρης
Σελίδες:488
Ημερομηνία Έκδοσης:30/09/2022
ISBN:9789606548789
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ενέργειας αποτελεί μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών αρχών που διέπουν την εσωτερική αγορά ενέργειας και την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ σε αυτή. Συγκεκριμένα:

• Στην Εισαγωγή αναλύονται οι συνιστώσες της κοινής ενεργειακής πολιτικής, η οποία με άξονα την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναπτύσσεται ταχύτατα, αλλάζοντας ριζικά τις εθνικές πολιτικές ενέργειας.
• Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, με αντικείμενο την εσωτερική αγορά ενέργειας, αναλύονται οι θεμελιώδεις αρχές που καθοδήγησαν την εγκαθίδρυσή της, ιδίως όσον αφορά τα όρια των κρατικών παρεμβάσεων στην αγορά, το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της παραγωγής, της μεταφοράς και της διανομής, της πρόσβασης στα δίκτυα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και τις αρμοδιότητες των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας.
• Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζεται η εφαρμογή των κανόνων του ανταγωνισμού στις ενεργειακές αγορές. Παρ’ όλη ιδιοτυπία τους, (ασφάλεια εφοδιασμού, αγωγοί, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής), οι κανόνες του ανταγωνισμού παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση, ιδίως ο τρόπος εφαρμογής των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις και τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, ενώ η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων για τις συμπράξεις, τις συγκεντρώσεις και την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης συμβάλλουν αποφασιστικά στη μη επανασύσταση των πρώην κρατικών εμποδίων από τις επιχειρήσεις.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια συνολική, συστηματική και κατανοητή γνώση του Ευρωπαϊκού Δικαίου Ενέργειας, κατ’ εξοχήν στους φοιτητές των νομικών, οικονομικών, πολυτεχνικών ή άλλων σχολών, στους νομικούς, δικηγόρους και δικαστές, καθώς και στα στελέχη της διοίκησης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά ενέργειας.
Πρόλογος: Φαραντούρης Ν.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!