Παράδοξα

Θεωρίες που αφορούν τη λογική, το χώρο, το χρόνο, τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.00
12.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
337561
Συγγραφέας: Sainsbury, R.M.
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες:296
Μεταφραστής:ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:17/01/2011
ISBN:9789600440577
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Έχετε αντιμετωπίσει καταστάσεις όπου τα φαινόμενα μάλλον απατούν; Αυτό ισχύει στα παράδοξα, που προκύπτουν με βάση μια συλλογιστική η οποία μας οδηγεί σε ένα προφανώς λογικά απαράδεκτο συμπέρασμα, το οποίο όμως βασίζεται σε προφανώς αποδεκτές υποθέσεις.


Ο καθηγητής φιλοσοφίας Ρ. Μ. Σένσμπουρι μας ξεναγεί στο λαβυρινθώδη, προκλητικό όσο και γοητευτικό αινιγματικό κόσμο των παραδόξων. Εξηγεί ότι συνδυάζουν τη διασκέδαση με την απαιτητική πνευματική άσκηση, την έρευνα με την γόνιμη αντιπαράθεση, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εύκολο να διατυπωθούν, δύσκολο όμως να «επιλυθούν». Σημειώνει ότι, σε αντίθεση με τα αινίγματα συναναστροφών και τις σπαζοκεφαλιές, πρόκειται για πολυσύνθετα πνευματικά παιχνίδια, που συνδέονται ιστορικά με κρίσιμους σταθμούς και επαναστατικά βήματα στο χώρο της διανόησης, ενώ εγείρουν σοβαρά θεωρητικά ζητήματα που σχετίζονται με τα πεδία της Φιλοσοφίας, της Λογικής, των Μαθηματικών.


Με οξύνοια, χιούμορ και σαφήνεια. Ο Σένσμπουρι παραθέτει μερικά πασίγνωστα παράδοξα, προσκαλώντας τον αναγνώστη να αναμετρηθεί μαζί τους. Μεταξύ αυτών, τα παράδοξα του Ζήνωνα – με πιο γνωστό των αγώνα δρόμου ανάμεσα στον Αχιλλέα και στη χελώνα –, τα παράδοξα του ψεύτη, το παράδοξο του Ράσελ, το δίλημμα του φυλακισμένου, το παράδοξο των κοράκων, το απροειδοποίητο διαγώνισμα κ.ά.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!