Παράδεισος

387851
Συγγραφέας: Μάρκλουντ, Λίζα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:552
Μεταφραστής:ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:25/10/2013
ISBN:9789605662011


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Απογευματινός Τύπος", η Άνικα Μπένγτζον λαμβάνει μια ανώνυμη πληροφορία για τον φόνο δύο αντρών σ' ένα μεγάλο λιμάνι της Στοκχόλμης. Η πηγή της Άνικα στην αστυνομία, ο επιθεωρητής Κιου, υποψιάζεται ότι τα θύματα ήταν μέλη της γιουγκοσλαβικής μαφίας. Αφού το άρθρο της για τους φόνους δημοσιεύεται, η ρεπόρτερ δέχεται ένα ακόμα σχετικό τηλεφώνημα από μια γυναίκα που της συστήνεται ως Αΐντα. Την πληροφορεί ότι ένα φορτηγό που περιέχει τσιγάρα αξίας πενήντα εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων έχει εξαφανιστεί και ζητάει απεγνωσμένα τη βοήθειά της: η Αΐντα προσπαθεί να γλιτώσει από τον διώκτη της, τον Ράτκο, τον άνθρωπο που ελέγχει όλο το λαθρεμπόριο τσιγάρων της γιουγκοσλαβικής μαφίας στη Σκανδιναβία. Η Άνικα έχει τη λύση: το ίδρυμα «Παράδεισος», που προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους έχουν δεχθεί απειλές κατά της ζωής τους να κρυφτούν από τους πάντες.
Ωστόσο ούτε ο «Παράδεισος» ούτε η αθώα Αΐντα είναι αυτό που φαίνονται...


«Η γυναικεία ματιά και η γυναικεία πραγματικότητα σ' ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο δράση. Υποκλίνομαι με σεβασμό μπροστά στη Lisa Marklund» (Skanska Dagbladet)

«Η Lisa Marklund είναι μια κατηγορία από μόνη της χάρη στις ευφυείς ιστορίες της, τη στιβαρή γραφή της και τη ριζοσπαστική άποψή της για την κοινωνία» (Henning Mankell, συγγραφέας)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!