Ορυκτολογία: Συστηματική ταξινόμηση των ορυκτών

Αναγνώριση στο πετρογραφικό μικροσκόπιο, εμφανίσεις και εφαρμογές των κοινών ορυκτών
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 25.00
20.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
455197
Εκδόσεις: Δίσιγμα
Σελίδες:168
Ημερομηνία Έκδοσης:31/12/2016
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές των Τμημάτων Γεωλογίας και συναφών Τμημάτων αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις για τα ορυκτά της Γης καθώς παραθέτονται και μακροσκοπικές εικόνες ορυκτών αλλά και εικόνες υπαίθρου.

Η συγγραφή του έγινε με τρόπο συνοπτικό ώστε να προκύψει συνεκτικό και ευανάγνωστο στον αναγνώστη, το οποίο και μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα στην κατανόηση βασικών γνώσεων ορυκτολογίας. Η δομή και η σύσταση των ορυκτών αντανακλούν στις ιδιότητές τους οι οποίες με τη σειρά τους καθορίζουν τις χρήσεις των ορυκτών, παραθέτοντας τις σχετικές πληροφορίες για τα πιο σημαντικά ορυκτά.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 11 κεφάλαια που η σειρά τους είναι με τέτοιο τρόπο ώστε η κατανόηση του να είναι πιο εύκολη για τον αναγνώστη Έτσι στο κεφάλαιο 1 αναλύονται βασικές έννοιες που εισάγουν τον αναγνώστη στην ορυκτολογία. Στο κεφάλαιο 2 παρουσιάζονται τα διαγράμματα φάσεων και οι βασικές αρχές θερμοδυναμικής, απαραίτητες για την κατανόηση των διεργασιών σχηματισμού των ορυκτών και στο κεφάλαιο 3 περιγράφεται η συστηματική ταξινόμηση των ορυκτών. Στα επόμενα κεφάλαια αναλύονται οι κατηγορίες στις οποίες ταξινομούνται τα ορυκτά εστιάζοντας στα κοινά ορυκτά και με έμφαση στη δομή των ορυκτών, τις εμφανίσεις και τις χρήσεις τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές οπτικές ιδιότητες των ορυκτών από τις οποίες τα αναγνωρίζουμε στο πολωτικό μικροσκόπιο.

Το βιβλίο συνοδεύεται και από CD-ROM με βίντεο από τα κυριότερα ορυκτά στο πολωτικό μικροσκόπιο (σε παράλληλα και διασταυρωμένα Nicols), βοηθώντας τον αναγνώστη στην ευκολότερη αναγνώριση και κατανόηση των κοινών ορυκτών στο πολωτικό μικροσκόπιο.
Συγγραφέας:
Λαμπροπούλου, ΠαρασκευήΠαπούλης, Δημήτριος
Εκδότης:
Δίσιγμα
Σελίδες:
168
ISBN:
9789609495882
Ημερομηνία Έκδοσης:
31/12/2016

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!