Δασικοί Χάρτες

Συστηματική επεξεργασία Συνταγματικών Διατάξεων, Νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων υπό το πρίσμα της Νομολογίας
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 90.00
76.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
510315
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:925
Ημερομηνία Έκδοσης:25/09/2019
ISBN:9789606480362
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μια άνευ προηγουμένου έκρηξη στους δασικούς χάρτες χαρακτηρίζει τα έτη 2016 έως 2019. Το φαινόμενο καταλαμβάνει την εν γένει νομοθετική παραγωγή, δεσπόζει στη νομολογία και βρίσκει απήχηση στη θεωρία.

Το δίκαιο που διέπει τους δασικούς χάρτες, ως αναπόσπαστο μέρος του Κτηματολογικού Δασικού Δικαίου, βρίσκει τη συστηματική επεξεργασία του στο πόνημα του Δ. Η. Παπαστερίου, ομότιμου καθηγητή Νομικής ΑΠΘ, υπό τον τίτλο «Δασικοί χάρτες».

Οι υπάρχοντες δασικοί χάρτες είναι έντονα ελαττωματικοί. Λείπει από αυτούς ακρίβεια, πληρότητα και σαφήνεια. Τέτοιοι ατελείς δασικοί χάρτες καθυστερούν αδικαιολόγητα το αναμενόμενο και απαραίτητο Δασολόγιο και μετακυλύουν στο απώτερο μέλλον ένα γνήσιο και ολοκληρωμένο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ο εντοπισμός των παραπάνω μειονεκτημάτων συνοδεύεται από τεκμηριωμένες προτάσεις, έχοντας στέρεη βάση μια σύμφωνη με το Σύνταγμα νομολογία, με κορωνίδα την ΟλΣτΕ 685/2019.

Οι «Δασικοί χάρτες» είναι ένα εργαλείο που απευθύνεται σε κάθε επιστήμονα, δασολόγο, τοπογράφο και νομικό, αλλά και σε κάθε κοινωνό του δικαίου που αναζητεί υπεύθυνη πληροφόρηση για το δασικό και κτηματολογικό γίγνεσθαι στην Επικράτεια.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!