Σιτηρά. Χειμερινά, εαρινά

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 26.50
21.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
329379
Σελίδες:415
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2008
ISBN:9789603570806
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο σύγγραμμα στο οποίο παρουσιάζονται τα χειμερινά και εαρινά σιτηρά: το σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, η βρώμη, η σίκαλη, το σόργο, το κεχρί και το τριτικάλε.
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου παρατίθενται γενικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση και στη σπουδαιότητα των σιτηρών σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνονται κοινά στοιχεία για τη μορφολογία, τον τρόπο ανάπτυξης, την προσαρμοστικότητα, την καλλιεργητική τεχνική, τις ασθένειες και τις συνθήκες αποθήκευσης των σιτηρών. Στα κεφάλαια που ακολουθούν παρουσιάζονται αναλυτικά τα εννέα σιτηρά: για κάθε ένα παρατίθεται η προέλευση του, η οικονομική του σημασία και οι χρήσεις του. Περιγράφονται τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τα στάδια ανάπτυξης των φυτών σε συνδυασμό με τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Συζητούνται οι οικολογικές απαιτήσεις, αναλύονται οι εδαφοκλιματικές συνθήκες και προτείνονται καλλιεργητικές τεχνικές προσαρμοσμένες στο οικολογικό περιβάλλον της χώρας μας. Αναφέρονται οι εχθροί και οι ασθένειες των φυτών, δίνονται στοιχεία για τα επιζητούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και αναφέρονται οι κυριότεροι τρόποι αξιοποίησής τους.
Το βιβλίο περιέχει περισσότερες από 300 έγχρωμες φωτογραφίες για τη διευκόλυνση του αναγνώστη και αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτητές, γεωπόνους, ερευνητές, αγρότες και όσους ασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα με τη γεωργία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!