Γιώργης Γιαννούλης. Η θρυλική μορφή του Γράμμου

Το άγνωστο ημερολόγιο
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 15.00
13.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
51236
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:264
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Ένας ποταμός αλήθειας ξεχύνεται από το βιβλίο αυτό για τη ζωή και το θάνατο του Γιώργη Γιαννούλη και γενικότερα για την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, 1946-1949.
Αναυδος ο αναγνώστης, σαν να βρέθηκε ξαφνικά σε κάποιο καραούλι, παρακολουθεί, από μέρα σε μέρα, τα γεγονότα που συντελούνται στα βουνά του Γράμμου.
Σ αυτά τα βουνά θα βρεθεί ο Γιαννούλης από τον Ιούλιο του 1946, εκεί θα δημιουργηθεί ο θρύλος του και στα ίδια αυτά βουνά του Γράμμου, του Βοΐου και του Βίτσι θα πέσει δολοφονημένος από χέρια συντρόφων του, τον Αύγουστο του 1948.
Αλλά πριν τον δολοφονήσουν, ο Γιαννούλης πρόλαβε κι έδωσε στη γυναίκα του, τη Βασιλική, το προσωπικό του ημερολόγιο, ένα σκούρο τετράδιο.
Το ημερολόγιο αυτό έχει τη δική του παράξενη ιστορία, που θα μας την αφηγηθεί ο Αχιλλέας Παπαϊωάννου, ο μόνος επιζών σήμερα εγκάρδιος φίλος και στενός συνεργάτης του Γιαννούλη.
Πέρα όμως απ αυτό, ο Αχιλλέας Παπαϊωάννου, με αφορμή, αλλά και με βάση το ημερολόγιο του Γιαννούλη, θα γράψει την πιο ζωντανή και αυθεντική μέχρι σήμερα ιστορία του εμφυλίου πολέμου.
Στην πραγματικότητα ο Παπαϊωάννου κατορθώνει να μηδενίσει την απόσταση του χρόνου και να καθηλώσει τον αναγνώστη του σε μια ζωντανή αναμετάδοση του δράματος που παίχτηκε στα δασωμένα και απόκρημνα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.
Τώρα, κάτω από το φως μιας πύρινης αλήθειας που μας καίει, ξαναγράφεται η ιστορία του Γράμμου.
Συγγραφέας:
Παπαϊωάννου, Αχιλλέας
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
264
ISBN:
9789602752050
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική