Αρχές μάρκετινγκ

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 15.96
12.77
Τιμή Πρωτοπορίας
+
83099
Εκδόσεις: Interbooks
Σελίδες:434
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1988
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Oι οικονομικές και γενικά κοινωνικές ανταλλαγές μιας χώρας σκοπεύουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών και την διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της. Το πόσο επιτυγχάνουν στο σκοπό τους αυτό, φαίνεται στην ψυχοφυσική ευεξία των κατοίκων της χώρας, στις συνθήκες ζωής και την ικανοποίηση που παρέχουν, στην ομαλότητα λειτουργίας του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, και στην αρμονική ανάπτυξη των διαφόρων πολιτιστικών τομέων της ζωής της χώρας. Στους τομείς αυτούς, η ελληνική κοινωνία χρειάζεται αρκετές προγραμματισμένες και ελεγχόμενες βελτιώσεις.
Χαρακτηριστικά της ελληνικής ζωής στις τελευταίες δεκαετίες, είναι μια σημαντική εξέλιξη και αλλαγή, στις οικονομικές δραστηριότητες και στις κοινωνικές σχέσεις και ανταλλαγές. Σε διάστημα είκοσι ετών, η χώρα κινήθηκε πολύ γρήγορα, περνώντας από την κυρίως αγροτική οικονομία και την ζωή των μικρών πόλεων και της υπαίθρου, στην βιομηχανική εποχή, στην αστική ζωή και στον καταναλωτισμό των σύγχρονων ανεπτυγμένων κοινωνιών.
Η εξέλιξη αυτή είχε πολλά θετικά στοιχεία, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δημιούργησε και προβλήματα, τόσο μεγάλα και πολύπλοκα, που βάζουν σε σκέψη πολλούς, αν η εξέλιξη είναι προς το καλύτερο και αν η πρόοδος είναι σε θετική κατεύθυνση.
Εδώ και αρκετά χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία, αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε, ότι το σύστημα της ζωής μας κάπου χωλαίνει. Καθότι οι συνθήκες διαβίωσης μας σε πολλούς τομείς της ζωής, δεν είναι επιθυμητές. Σε πολύ γρήγορο ρυθμό και πολύ απότομα, υιοθετήσαμε νέα συστήματα και εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, χωρίς να έχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για την σωστή λειτουργία τους, ώστε να μην δημιουργούνται αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους τομείς της ζωής μας.
Αλλά και πάλι, δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη, ούτε να γυρίσουμε σε παλιότερες εποχές και συστήματα ζωής. Η εκλογή που έχουμε, δεν είναι πρόοδος ή στασιμότητα. Ο τρόπος ζωής της ελληνικής κοινωνίας, όπως και άλλων κοινωνιών, έχει αλλάξει σημαντικά, και θα αλλάξει ακόμη στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον. Η εκλογή, λοιπόν, που έχουμε, είναι μεταξύ ελεγχόμενης προόδου και ξέφρενης, ασύδοτης εξέλιξης
.Για να έχουμε, όμως ελεγχόμενη πρόοδο και εξέλιξη, χρειάζεται μια συνειδητή και συντονισμένη προσπάθεια από εμάς τους ίδιους, είτε παραγωγοί είμαστε, είτε καταναλωτές ή χρήστες προ ιόντων και υπηρεσιών. Η θέση που λαβαίνουν πολλοί, κατηγορώντας το εμπόριο και την διαφήμιση, το κυνήγι του κέρδους και την οικονομική εκμετάλλευση, σαν τους παράγοντες που επέφεραν ή -μας επέβαλαν- τα νέα συστήματα ζωής και τις εξελίξεις, είναι εύκολη, αλλά δεν βοηθά την κατάσταση. Με το να ρίχνουμε ευθύνες στους άλλους, αφήνουμε έξω τον εαυτόν μας για τον ρόλο του κριτή και του επικριτή. Αυτό όμως, που χρειάζεται, δεν είναι μόνο η κριτική, αλλά και η υπόδειξη, τόσο με λόγια όσο και με τις ενέργειες προτίμησης, αγοράς και χρησιμοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών, από το ένα μέρος, καθώς και η παραγωγή γενικά ωφέλιμων προϊόντων από το μέρος των παραγωγών.
Στην κατεύθυνση αυτή, στοχεύει η νέα τούτη έκδοση του ΑΡΧΕΣ MARKETING. Να συμβάλλει, δηλαδή, στην σωστή εφαρμογή διοικητικών συστημάτων και μεθόδων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ικανοποίηση πραγματικών αναγκών μας, στην ανάπτυξη υγιών και ηθελημένων οικονομικών και κοινωνικών ανταλλαγών, και στην αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και των υλικών πόρων της χώρας μας.
Συγγραφέας:
Παπαδημητρίου, Θανάσης
Εκδότης:
Interbooks
Σελίδες:
434
ISBN:
9780003900521
Ημερομηνία Έκδοσης:
01/01/1988

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!