Μπαγκαβάτ Γκιτά

Το τραγούδι του Κρίσνα - Ερμηνευτική έκδοση
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 24.38
19.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
69569
Συγγραφέας: Παντουβάς, Θεόδωρος
Εκδόσεις: Καρδαμίτσα
Σελίδες:377
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1991
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η Μπαγκαβάτ Γκιτά είναι ένα από τα πιο σημαντικά πνευματικά δημιουργήματα του ανθρώπου, αλλά και το πιο δημοφιλές έργο της σανσκριτικής λογοτεχνίας. Την κύρια έμπνευσή της, την αντλεί από τις Upanishads και συνενώνει, σε μια περιεκτική σύνθεση, όλα τα στοιχεία της βεδαντικής φιλοσοφίας και της τεχνικής του Γιόγκα. Βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, φέρνει τον αναγνώστη ως τα ακρότατα όρια που έχει φτάσει η ανθρώπινη σκέψη, ενώ, ταυτόχρονα, διδάσκει και τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στη γνώση της Αλήθειας.
Στο βιβλίο τούτο, ο Θ. Παντουβάς δίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου, σε τρία μέρη: Στο πρώτο, μια περιληπτική εισαγωγή δίνει στον αναγνώστη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα του επιτρέψουν ακόμα κι αν δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με την ινδική φιλοσοφία, να παρακολουθήσει χωρίς δυσκολία την ανάπτυξη της διδασκαλίας της Γκίτα. Στο δεύτερο μέρος, ο συγγραφέας, έπειτα από μακροχρόνια και βαθιά μελέτη του σανσκριτικού κειμένου, δίνει μια πιστή απόδοση του πρωτοτύπου, χωρίς να διστάσει ν αντικρούσει, στην περίπτωση ορισμένων σανσκριτικών λέξεων και τεχνικών φιλοσοφικών όρων, έννοιες υιοθετημένες από τους παλαιότερους μεταφραστές και να δώσει, τεκμηριωμένα, δικές του ερμηνείες. Το τρίτο μέρος περιέχει αναλυτική σε βάθος ερμηνεία, τόσο του φιλοσοφικού περιεχομένου της Γκίτα, όσο και των οδηγιών που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή της τεχνικής του Γιόγκα. Και εδώ επίσης, ο συγγραφέας δε δίστασε να δώσει δικές του ερμηνείες σε πολλά μέρη της διδασκαλίας της Γκίτα, στηριγμένες πάνω σε μακροχρόνια μελέτη και στοχασμό και προσωπική εμπειρία.
Η αφθονία των ερμηνευτικών σημειώσεων και σχολίων και η πρωτότυπη, σε πολλά μέρη, ερμηνεία του σανσκριτικού κειμένου, κατατάσσουν αυτήν την έκδοση, παγκοσμίως, ανάμεσα στις καλύτερες ερμηνευτικές εκδόσεις της Bhagavad Gita.
Συγγραφέας:
Παντουβάς, Θεόδωρος
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Σελίδες:
377
ISBN:
9780003540895
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1991

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!