Όμηρος και Τροία

Ερμηνεύοντας τα νέα ευρήματα
29.83
Τιμή Πρωτοπορίας
+
288309
Εκδόσεις: Καρδαμίτσα
Σελίδες:588
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2006
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η Πορεία για την αναζήτηση της Ομηρικής Τροίας άρχισε με την χαραυγή της ιστορικής αρχαιολογίας ακολουθώντας, με επισφαλή κριτήρια, τα ήδη μισοσβησμένα χνάρια του ομηρικού σκηνικού σε ένα μονοπάτι που προ πολλού είχε ήδη γίνει δεσμευτικό.
Η συνεισφορά αυτής της εργασίας συνίσταται στο ότι τολμά να αμφιβάλλει για την ορθότητα της διαδικασίας που οδήγησε στον «μοιραίο λόφο της αρχαιολογίας», αυτόν που βεβιασμένα ο Σλήμαν αναγόρευσε σε Ίλιον του Πριάμου. Ανατρέχοντας πίσω στις απαρχές του ζητήματος και παρακολουθώντας το κατά πόδας, μέχρι τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, θέτει αυτονόητα ερωτήματα που η δύναμη της παράδοσης καθιστούσε αδύνατα.
«Για όσους καταγίνονται με τη μελέτη των ομηρικών κειμένων και ταυτόχρονα προσπαθούν να αναπλάσουν την εικόνα της ομηρικής κοινωνίας, η έκδοση του πρώτου βιβλίου του Β. Πανταζή για την Ομηρική Γεωγραφία το 1996 υπήρξε ένα ισχυρό ταρακούνημα. Με σύστημα, μεθοδικότητα και αξιοθαύμαστη επιμέλεια ανατρέχει στις αρχαίες φιλολογικές μαρτυρίες και αντιπαραβάλλει τα δεδομένα τους με τα πραγματικά γεωγραφικά δεδομένα. Ακριβώς αυτή η εμπεριστατωμένη μελέτη των πηγών οδήγησε τον συγγραφέα σε αιρετικές για πολλούς απόψεις.
Με την ίδια αξιοθαύμαστη μεθοδικότητα και υπομονή ο Β. Πανταζής καταπιάνεται με τη μελέτη της Ομηρικής Γεωγραφίας της Τρωάδας και στο δεύτερο βιβλίο του.»
Συγγραφέας:
Πανταζής, Βαγγέλης Δ.
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Σελίδες:
588
ISBN:
9789603541929
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2006

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική