Λεξικό τέχνης και καλλιτεχνών II

Τόμος δεύτερος (Μ-Ω)
Έκπτωση
35%
Τιμή Εκδότη: 29.50
19.18
Τιμή Πρωτοπορίας
+
48249
Εκδόσεις: Νεφέλη
Σελίδες:586
Μεταφραστής:Φρουζάκη, Κατερίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1998
ISBN:9789602113806
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Το ΛΕΞΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποτελεί μια ανανεωμένη, συμπληρωμένη έκδοση του Λεξικού Τέχνης της Οξφόρδης του 1988. Το περιεχόμενο του καλύπτει κατά κύριο λόγο, αυτό που οι Ευρωπαίοι μελετητές ονομάζουν "Δυτική Τέχνη" (Western Art), εννοώντας κυρίως την τέχνη της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως δηλαδή των εθνών που ανήκουν παραδοσιακά στο Καθολικό και Προτεσταντικό δόγμα. Το Λεξικό επικεντρώνεται στη ΔυτικοευρωπαΪκή Τέχνη - έτσι έχει μεταφερθεί ο όρος στην Ελληνική επιστημονική ορολογία - και εξετάζει τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τις γραφικές τέχνες. Η αρχιτεκτονική παραλείπεται αν και υπάρχουν λήμματα για αρχιτέκτονες με αξιόλογα επιτεύγματα σε άλλους τομείς εικαστικής δημιουργίας, όπως π.χ. ο Μπραμάντε και ο Μπρουνελέσκι. Δεν υπάρχουν επίσης αναφορές στην τέχνη της Ανατολής, παρά μόνο ένα λήμμα για την τέχνη του Ουκίγιο-ε, που τόσο επηρέασε την Γαλλική ζωγραφική στα τέλη του 19ου αιώνα.

Χρονικά το λεξικό καλύπτει την περίοδο από τον 5ο π.Χ. και την Ελληνική κλασική τέχνη, έως τον 20ο αιώνα με χρονικό όριο το 1945, έτος γεννήσεως του νεώτερου συμπεριλαμβανομένου καλλιτέχνη.

Εκτός από τα βιογραφικά στοιχεία των καλλιτεχνών, το Λεξικόπεριλαμβάνει λήμματα για καλλιτεχνικές ομάδες, τάσεις και κινήματα, τεχνικές και υλικά, εμπόρους και μαικήνες της τέχνης, συλλέκτες, μουσεία και αίθουσες τέχνης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!