Λεξικό τέχνης και καλλιτεχνών Ι

Τόμος Πρώτος (Α-Λ)
Έκπτωση
35%
Τιμή Εκδότη: 17.85
11.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
48087
Εκδόσεις: Νεφέλη
Σελίδες:345
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1997
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Το ΛΕΞΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποτελεί μια ανανεωμένη, συμπληρωμένη έκδοση του Λεξικού Τέχνης της Οξφόρδης του 1988. Το περιεχόμενο του καλύπτει κατά κύριο λόγο, αυτό που οι Ευρωπαίοι μελετητές ονομάζουν "Δυτική Τέχνη" (Western Art), εννοώντας κυρίως την τέχνη της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως δηλαδή των εθνών που ανήκουν παραδοσιακά στο Καθολικό και Προτεσταντικό δόγμα. Το Λεξικό επικεντρώνεται στη ΔυτικοευρωπαΪκή Τέχνη - έτσι έχει μεταφερθεί ο όρος στην Ελληνική επιστημονική ορολογία - και εξετάζει τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τις γραφικές τέχνες. Η αρχιτεκτονική παραλείπεται αν και υπάρχουν λήμματα για αρχιτέκτονες με αξιόλογα επιτεύγματα σε άλλους τομείς εικαστικής δημιουργίας, όπως π.χ. ο Μπραμάντε και ο Μπρουνελέσκι. Δεν υπάρχουν επίσης αναφορές στην τέχνη της Ανατολής, παρά μόνο ένα λήμμα για την τέχνη του Ουκίγιο-ε, που τόσο επηρέασε την Γαλλική ζωγραφική στα τέλη του 19ου αιώνα.

Χρονικά το λεξικό καλύπτει την περίοδο από τον 5ο π.Χ. και την Ελληνική κλασική τέχνη, έως τον 20ο αιώνα με χρονικό όριο το 1945, έτος γεννήσεως του νεώτερου συμπεριλαμβανομένου καλλιτέχνη.

Εκτός από τα βιογραφικά στοιχεία των καλλιτεχνών, το Λεξικό περιλαμβάνει λήμματα για καλλιτεχνικές ομάδες, τάσεις και κινήματα, τεχνικές και υλικά, εμπόρους και μαικήνες της τέχνης, συλλέκτες, μουσεία και αίθουσες τέχνης.
Συγγραφέας:
Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Εκδότης:
Νεφέλη
Σελίδες:
345
ISBN:
9789602113196
Μεταφραστής:
Οράτη, Ειρήνη
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1997

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική