Κλιματική Κρίση - Τομεακές επιπτώσεις

Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 28.00
23.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
579807
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:230
Ημερομηνία Έκδοσης:15/06/2022
ISBN:9789606485084
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η παρούσα μελέτη έχει σκοπό να αναδείξει με τρόπο εύληπτο και ουσιαστικό τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί αυτό να καταστεί εφικτό. Ειδικότερα, εξετάζονται οι επιπτώσεις στην οικονομία, την πολιτική, τη γεωπολιτική, την υγεία, τον ενεργειακό εφοδιασμό, τη μετανάστευση, τις συγκρούσεις, το νερό και άλλους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Επομένως, ο σκοπός του πονήματος είναι να συγκεντρώσει και να αναδείξει τις τομεακές επιπτώσεις που είναι κάθε άλλο παρά αμελητέες και αφορούν όλους μας.

Γίνεται, επίσης, αναφορά στην Ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης. Η ΕΕ έχει αναλάβει τα τελευταία είκοσι χρόνια σημαντικές και τολμηρές πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες με υψηλό κόστος, στο πλαίσιο των πολιτικών του ΟΗΕ και έχει λάβει σωρεία μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή. Οι σχετικές ενωσιακές πρωτοβουλίες έφεραν σημαντικά αποτελέσματα και καθώς αναπτύχθηκαν βαθμιαίως δεν προκάλεσαν οικονομικό και κοινωνικό «σοκ» στα κράτη μέλη και τους πολίτες τους, επέφεραν, ωστόσο, πλήθος μεταβολών και επιπτώσεων που αναλύονται στο παρόν.

Κατά τη συγγραφή του παρόντος χρησιμοποιήθηκε ανεπιτήδευτο γλωσσικό ύφος, ώστε το περιεχόμενο να είναι προσιτό και στον μη ειδικό αναγνώστη. Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν από δημοσιεύσεις στον Ελληνικό και ξένο τύπο, καθώς και από τα άρθρα Ελλήνων και αλλοδαπών επιστημόνων και καταβλήθηκε προσπάθεια να παρατεθούν και αντίθετες απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, το παρόν προσφέρεται για προβληματισμό και ενημέρωση επί των επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης σε ποικίλους τομείς της καθημερινής κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πολιτών? άλλωστε δεν πρόκειται για μονοδιάστατη κατάσταση, αλλά για μια κρίση με πολύπλευρες, πολυεπίπεδες και συχνά απρόβλεπτες συνέπειες.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!