Έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Το ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Πρόλογος Σοφία Σταματάκη, Καθηγήτρια ΕΜΠ. Πρόεδρος ΕΔΕΥ Α.Ε.
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 30.00
25.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
408608
Συγγραφέας: Πανάγος, Θεόδωρος Κ.
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:254
Ημερομηνία Έκδοσης:03/11/2014
ISBN:9789605681869
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ανάλυση που επιχειρείται στο παρόν έργο, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αποκωδικοποιήσει πολλές και σοβαρές πλευρές της λειτουργίας του πετρελαϊκού τομέα, να κατανοήσει βαθύτερα τις ιδιαιτερότητές του και να αντιληφθεί την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ειδικού ρυθμιστικού καθεστώτος και οικονομικού πλαισίου στήριξης των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων.

Ακολούθως, δίνει τη δυνατότητα να κατανοηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των δραστηριοτήτων αυτών, η φύση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και ο τρόπος άσκησής τους στην αναζήτηση, την έρευνα και την εκμετάλλευση. Να αναγνωριστούν οι δικλείδες διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο μέσα από το σύστημα ελέγχου της ταυτότητας, της αξιοπιστίας, της οικονομικής και τεχνικής επάρκειας των αναδόχων, καθώς και από το σύστημα οικονομικού ελέγχου της επιχειρηματικής δράσης των αναδόχων και του τρόπου υπολογισμού και απόδοσης των δημόσιων εσόδων (φόροι και μισθώματα).

Περαιτέρω, βοηθά στην αντίληψη όλων εκείνων των μέτρων που συνθέτουν την περιβαλλοντική προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε τοπικό και διασυνοριακό επίπεδο, των διαδικασιών που επιβάλλονται για τη λήψη των σχετικών αδειών, ανάλογα με τη φύση της εργασίας, καθώς και τη διασφάλιση των σχετικών πόρων καθ’ όλο το χρονικό διάστημα λειτουργία της σύμβασης. Τέλος, συνδράμει, ώστε να αποσαφηνιστούν με τρόπο απλό οι υποχρεώσεις του Αναδόχου κατά το στάδιο εκτέλεσης της σύμβασης και ο τρόπος της επίλυσης των διαφορών που τυχόν προκύπτουν κατά το χρόνο ισχύος της σύμβασης.

Το έργο, επικουρεί, επίσης, ώστε να θεωρηθεί το ισχύον πλαίσιο μέσα από το πρίσμα του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, τις αρχές και τους κανόνες της ενωσιακής νομοθεσίας και τις ρυθμίσεις της Συνθήκης για την Ενεργειακό Χάρτη και να φωτίσει θέματα που ευρέως απασχολούν τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη (όπως υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ). Τέλος, συνδράμει στην κατανόηση των τρόπων και των κανόνων παραχώρησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε διεθνές επίπεδο.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!