Βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη

Αθλητισμός- Τουρισμός
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 29.00
26.10
Τιμή Πρωτοπορίας
+
631219
Σελίδες:200
Ημερομηνία Έκδοσης:26/10/2023
ISBN:9786180801446
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στο παρόν έργο παρουσιάζεται η πορεία για βιώσιμη ανάπτυξη και οι προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο δράσεων και τελικά να μετρηθεί. Παρουσιάζεται επίσης μια πυραμιδική ιεράρχηση των δεικτών Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε. σύμφωνα με την πυραμίδα αναγκών του Maslow και τις κατηγορίες δεικτών του Bossel με σκοπό τη διερεύνηση της συμβολής του αθλητικού τουρισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη με βάση τους επιμέρους δείκτες καθώς και την έκτασή της εντός των κατηγοριών της πυραμίδας.


Μετά την παρουσίαση των επιμέρους πτυχών του αθλητισμού με στοιχεία από mega events αλλά και μικρότερα και του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς καθώς και της συσχέτισης αυτών, παρουσιάζονται η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα εμπειρικής έρευνας η οποία διεξήχθη σε δύο στάδια, πριν (2016) και μετά την πανδημία COVID (2022), που σκοπό έχει τη μελέτη της συμπεριφοράς και των στάσεων και τάσεων των τουριστών σε σχέση με τον αθλητισμό και την άσκηση με απώτερο στόχο τη διερεύνηση του βαθμού συμβολής του αθλητισμού και κατ’ επέκταση του αθλητικού τουρισμού στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Τελικώς, καταδεικνύεται ότι οι εν γένει αθλητικές δραστηριότητες αλλά και τα events αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της τουριστικής δραστηριότητας ενώ ο τουρισμός και ο αθλητισμός είναι στις μέρες μας έννοιες αλληλένδετες οι οποίες σε αρκετά μεγάλο βαθμό επηρεάζουν η μία τα αποτελέσματα της άλλης έχοντας αμφίδρομη σχέση και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.
Βασικά περιεχόμενα του βιβλίου αποτελούν:
• Βιώσιμη ανάπτυξη και δείκτες
• Πυραμίδα βιώσιμης ανάπτυξης
• Αθλητισμός και mega events
• Τουρισμός, δυνατότητες στην Ελλάδα
• Αθλητικός τουρισμός και βιώσιμη ανάπτυξη
• Τάσεις και στάσεις τουριστών στην Ελλάδα
• Συγκριτική μελέτη πριν και μετά την πανδημία COVID
• Αποτελέσματα και πορίσματα

Το συγκεκριμένο έργο απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και μελετητές θεμάτων που άπτονται του τουρισμού, του αθλητισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!