Ο Κατάντης

Η κατρακύλα του Κυπριακού
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.90
11.13
Τιμή Πρωτοπορίας
+
497613
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:346
Επιμελητής:Ξηρός, Αθανάσιος Γ.
Ημερομηνία Έκδοσης:27/03/2019
ISBN:9789600234923
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

"Ο Κατάντης" είναι αρχαιο-ελληνική λέξη που σημαίνει ο κατήφορος, η κατρακύλα ή η κατάντια. Είναι μια λέξη που αποδίδει την πορεία του κυπριακού τις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως την περίοδο που καλύπτει με την αρθρογραφία του ο Χρήστος Παναγιωτίδης, από τον Ιούνιο του 2015 έως το Δεκέμβριο του 2018. Ο αναγνώστης θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια που χαρακτηρίζει τον συγγραφέα. Χωρίς κανένα ενδοιασμό συστήνω στον "Κατάντη" τον οποίο θα βρουν πολύ ενδιαφέροντα τόσο εκείνοι που συμφωνούν με αυτά που εκφράζει ο Χρήστος Παναγιωτίδης όσο και αυτοί που διαφωνούν πλήρως ή εν μέρει μαζί του.
Γιώργος Βασιλείου,
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1988-1993

Σε μια εποχή που η αδιαφορία της κυπριακής κοινωνίας για τα κοινά έχει προσλάβει διαστάσεις επιδημίας και με κυνισμό παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, η εμφάνιση πολιτών με άποψη, αποτελεί αχτίδα φωτός και ελπίδας. Ο Χρήστος Παναγιωτίδης δεν είναι αρθρογράφος παντός καιρού. Πορεύεται ενάντια στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τους ακροβατικούς βερμπαλισμούς. Σε μια χώρα που η πολιτική ηγεσία επένδυσε πολύ περισσότερα στο συναίσθημα, παρά στην ορθολογική σκέψη, σε μια χώρα όπου το "θέλω" ταυτίστηκε με το "μπορώ", ο Χρήστος Παναγιωτίδης αντιπαραθέτει την κοινή λογική και τον ορθολογισμό στις μυωπικές και αδιέξοδες πρακτικές.
Μιχάλης Παπαπέτρου,
Δικηγόρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη

Ο Χρήστος Παναγιωτίδης δε μένει μόνο στο παρελθόν ή στην κριτική όσων θεωρεί απαράδεκτα. Προχωρεί πιο πέρα, σκέφτεται, λογαριάζει και προτείνει ιδέες και προτάσεις για την αυριανή Κύπρο. Βλέπει ότι η Κύπρος τότε μόνο θα έχει μέλλον, αν κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να συμβιώσουμε τους Τουρκοκύπριους σε κοινή πατρίδα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αυριανή Κύπρος θα είναι πολυεθνική και πολυπολιτισμική. Προσεγγίζει, ακόμη, με διαφορετικό φακό τη γειτονία με την Τουρκία και τη σχέση που θα πρέπει να εγκαθιδρύσει μαζί της η ανεξάρτητη Κύπρος ύστερα από τη λύση. Η Κύπρος, κατά τον Χρήστο Παναγιωτίδη, χρειάζεται νέα ευκαιρία και νέα αρχή στην ιστορία της.
Τάκης Χατζηδημητρίου,
Οδοντίατρος, Πρόεδρος της Διακοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!