Μίλα μου για γλώσσα

μικρή εισαγωγή στη γλωσσολογία
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 12.00
7.20
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.40
+
392156
Σελίδες:272
Επιμελητής:Λυμπερόπουλος, Δημήτρης, Ραπτάκης, Δημήτρης
Ημερομηνία Έκδοσης:1/11/2013
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πώς μαθαίνουμε να μιλάμε; Από τι είναι φτιαγμένη η γλώσσα; Ποια είναι η παλιότερη γλώσσα του κόσμου; Ποια η διαφορά γλώσσας και διαλέκτου; Τι σημαίνει μιλάω σωστά (ελληνικά); Γιατί μαθαίνουμε αρχαία; Θα μιλάμε όλοι αγγλικά σε 50 χρόνια; Πάσχουν οι νέοι μας από αφασία; Κινδυνεύουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δίγλωσσο περιβάλλον; Είναι η πολυγλωσσία τεκμήριο ευφυΐας; Γιατί μας δυσκολεύουν οι ξένες γλώσσες; Πού βρίσκεται η Λατβία; Σε τι χρησιμεύει η γλωσσολογία;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εξετάζονται σε τούτη τη σύντομη επιστημονική εισαγωγή στη γλωσσολογία. Το Μίλα μου για γλώσσα απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη επιχειρώντας να δείξει πώς η σύγχρονη γλωσσολογία μπορεί να προσφέρει απαντήσεις σε κοινές απορίες και προβληματισμούς γύρω από τη γλώσσα εν γένει και την ελληνική γλώσσα ειδικότερα.
Συγγραφέας:
Παναγιωτίδης, Φοίβος
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Σελίδες:
272
ISBN:
9789605244095
Επιμελητής:
Λυμπερόπουλος, Δημήτρης, Ραπτάκης, Δημήτρης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/11/2013

Πραγματικά εύληπτο βιβλίο και από ανθρώπους που δεν έχουν γλωσσολογικό υπόβαθρο. Απαντἀ σε συχνά ερωτἠματα που ταλανίζουν πολλούς και προσπαθεί να καταρρίψει γλωσσικούς μύθους που αναπαράγονται συχνά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι ωραιότατο βιβλίο!
Γράψτε μια κριτική