Πυρκαγιές οδικών σηράγγων

Διαχείριση και αντιμετώπιση συμβάντων: Πυροσβεστικό εγχειρίδιο
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 26.00
20.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
453597
Εκδόσεις: Bookstars
Σελίδες:150
Ημερομηνία Έκδοσης:21/2/2017
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Οι σήραγγες αποτελούν σημαντικά στοιχεία των σύγχρονων οδικών δικτύων. Ο μεγάλος αριθμός τους, το μεγάλο συχνά μήκος τους αλλά και ο σημαντικός αριθμός οχημάτων που καθημερινά τις χρησιμοποιούν συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις ως προς την ασφάλεια των χρηστών τους.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει σαν στόχο να μελετήσει τις πυρκαγιές εντός των σηράγγων και να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο μεθόδους αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.
Απευθύνεται πρωτίστως στους επαγγελματίες πυροσβέστες διασώστες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό πυρκαγιάς, στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας σήραγγας. Με τη βοήθεια φωτογραφιών και περιγραφικών σχημάτων δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις οδικές σήραγγες όπως κατασκευαστικά στοιχεία, μέτρα και μέσα πυροπροστασίας κ.α.

Ταυτόχρονα περιγράφονται, οι ιδιαιτερότητες μιας πυρκαγιάς εντός μιας σήραγγας, η εξέλιξη ενός τέτοιου συμβάντος και τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη κατανομή της θερμοκρασίας και την εξάπλωση των προϊόντων της.

Τέλος παρουσιάζονται οι τρόποι αντιμετώπισης ενός τέτοιου συμβάντος, ανάλογα με το μέγεθός της πυρκαγιάς, τη θέση της και τα χαρακτηριστικά της σήραγγας και δίνονται οδηγίες μέσω μνημονίου ενεργειών και διαγράμματος ροής αποφάσεων για τις προτεινόμενες τακτικές επέμβασης.
Συγγραφέας:
Νίκας, Κωνσταντίνος Π.Παναγιωτάκης, Αντώνιος Στ.
Εκδότης:
Bookstars
Σελίδες:
150
ISBN:
9789605712303
Ημερομηνία Έκδοσης:
21/2/2017

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική