Το μουσείο της αθωότητας

Έκπτωση
29%
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €23.40
325571
Συγγραφέας: Παμούκ, Ορχάν
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:808
Ημερομηνία Έκδοσης:15/12/2009


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


"Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου - δεν το ξερα"
Μέσα από την ιστορία ενός τριαντάχρονου που ερωτεύεται την δεκαοκτάχρονη ξαδέρφη του, ο Ορχάν Παμούκ αυτή τη φορά μας μιλάει για τον έρωτα και την ευτυχία.

Το Μουσείο της Αθωότητας είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και πιο φιλόδοξο μυθιστόρημα του Νομπελίστα Τούρκου συγγραφέα. Η συγγραφή του, συχνά σε δωμάτια ξενοδοχείων στο περιθώριο των ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, διάρκεσε πέντε χρόνια. Ενώ η ιδέα για το μυθιστόρημα γεννήθηκε όταν ο Παμούκ σχεδίαζε να ανοίξει ένα παλαιοπωλείο (το οποίο σκόπευε να ονομάσει «Μουσείο της Αθωότητας») και, κατά τη διάρκεια της συλλογής των αντικειμένων αυτού του μαγαζιού, αποφάσισε τελικά να ανασυνθέσει και να διηγηθεί τη ζωή ενός ανθρώπου μέσα από τα καθημερινά αντικείμενά του.

Από τον εκδότη

Συγγραφέας:
Παμούκ, Ορχάν
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Σελίδες:
808
ISBN:
9789604105915
Μεταφραστής:
Βρετού, Στέλλα
Ημερομηνία Έκδοσης:
15/12/2009

Ειναι από τα ωραιότερα ερωτικά μυθιστορήματα που διαβασα ποτέ.Ένας ύμνος στον όμορφο έρωτα και μάλιστα γραμμένος από έναν άντρα. Δεν είναι μόνο ερωτικό. Είναι η ψυχική αγωνία που φτάνει μέχρι την ψυχή του αναγνώστη.Χαίρομαι που είχα την τύχη να το διαβάσω.

Είναι το δεύτερο βιβλίο μετά το "Χιόνι" του Παμούκ που διάβασα. Με άφησε όπως και το πρώτο με την απορία πολλαπλασιασμένη αυτή τη φορά: γιατί τόση φλυαρία για να ειπωθούν δυο βασικά πράγματα περί έρωτος, πάθους και εμμονής διανθισμένα με ελάχιστη μυθοπλασία?
Ίσως το πιο φλύαρο βιβλίο που έχει βρεθεί στις αναγνώσεις μου.
Γράψτε μια κριτική