Κάτι παράξενο στο νου μου

Έκπτωση
30%
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €25.00
430462
Συγγραφέας: Παμούκ, Ορχάν
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:728
Επιμελητής:Γιαμαρέλλος, Χρήστος
Ημερομηνία Έκδοσης:8/12/2015


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Η ζωή ενός πλανόδιου μικροπωλητή και της αγαπημένης του. Μια ιστορία αγάπης στη σύγχρονη Πόλη.

Για περισσότερο από 40 χρόνια, από το 1969 έως το 2012, ο Μεβλούτ τριγυρίζει στα σοκάκια της Πόλης. Είναι διαφορετικός από τους ανθρώπους γύρω του, υπάρχει κάτι «παράξενο» στο νου του! Προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους, από πού προέρχεται αυτή η «παραξενιά». Αλλάζει επαγγέλματα, βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις που βιώνει η χώρα του, στις πολιτικές συγκρούσεις, στα πραξικοπήματα. Από επιλογή δεν σταματάει ποτέ να πουλάει μποζά τις χειμωνιάτικες νύχτες, αναρωτιέται πάντα ποια πραγματικά είναι η αγαπημένη του και πόση σημασία έχει στον έρωτα το πεπρωμένο. Η ευτυχία και η δυστυχία μας εξαρτώνται από τις επιλογές μας; Ή, μήπως, ωριμάζουν ανεξάρτητα, έξω από εμάς, και εμείς απλώς τις ζούμε, απλώς μας συμβαίνουν;

Ο Μεβλούτ γίνεται μάρτυρας της εκρηκτικής μετάλλαξης της Ιστανμπούλ σε μια τεράστια πόλη. Καθώς αλλάζουν οι δρόμοι και τα σοκάκια που γνώρισε παιδί, αλλάζει και ο ίδιος. Το παιδί και ο έφηβος δίνουν τη θέση τους στον σύζυγο και τον πατέρα. Τα αυθαίρετα και οι παράγκες δίνουν τη θέση τους στις λεωφόρους και τις πολυκατοικίες. Η Πόλη του γίνεται αγνώριστη αλλά ο Μεβλούτ αντί να αποξενώνεται «συζητά» μαζί της και αφήνει έτσι να συνομιλήσουν η ψυχή της πόλης του με τους καημούς της καρδιάς του..
Συγγραφέας:
Παμούκ, Ορχάν
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Σελίδες:
728
ISBN:
9789604107698
Επιμελητής:
Γιαμαρέλλος, Χρήστος
Μεταφραστής:
Βρετού, Στέλλα
Ημερομηνία Έκδοσης:
8/12/2015

Όταν τελείωσα τις 710 σελίδες του βιβλίου του Παμούκ, κατάλαβα για άλλη μία φορά πόσα πολλά είπε ο Χατζής στις 210 σελίδες του βιβλίου του: "το τέλος της μικρής μας πόλης".

Πολύ καλό θα μπορούσε όμως με λιγότερες σελίδες να αποτυπώσει εξίσου καλά την πορεία της Κωνσταντινούπολης των τελευταίων 40 χρόνων.
Γράψτε μια κριτική