Otto Kernberg

θεωρία και κλινική πρακτική
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 11.00
7.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
465157
Εκδόσεις: Αρμός
Σελίδες:136
Ημερομηνία Έκδοσης:13/10/2017
ISBN:9789606150333
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πώς δημιουργούνται οι πρώτες αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους; Ποια στοιχεία καθορίζουν τις σχέσεις με το αντικείμενο; Που βρίσκονται τα όρια ανάμεσα στον υγιή και τον παθολογικό ναρκισσισμό; Γιατί κάποια άτομα επιτίθενται με έντονο τρόπο, δίχως ουσιαστικά να προκαλούνται;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που απαντάει η θεωρία των αντικειμενοτρόπων σχέσεων, της οποίας κορυφαίος σύγχρονος εκπρόσωπος θεωρείται ο O.F. Kernberg. Ζητήματα, όπως η δημιουργία και ανάπτυξη του Εγώ, η μετάβαση από το μερικό στο ολικό αντικείμενο, η συναισθηματική επένδυση των ενορμήσεων, η οριακή και η ναρκισσιστική δομή προσωπικότητας, αποτελούν μερικά μόνο από τα βασικά στοιχεία της θεωρητικής προσέγγισης και της θεραπευτικής τεχνικής του Kernberg, τα οποία παρουσιάζονται στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Επιπλέον, όπως για κάθε νοητικό κατασκεύασμα που καλείται θεωρία, παρουσιάζεται η κριτική που έχει δεχθεί, με σκοπό ο αναγνώστης να μπορέσει να διαμορφώσει την δική του άποψη ως προς την θέση της θεωρίας στο θεραπευτικό και ψυχαναλυτικό γίγνεσθαι, αλλά και να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες, αξιοποιώντας τα σημαντικότερα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το θεωρητικό υπόβαθρο, όπως και η κλινική πρακτική που έχει προτείνει ο O.F. Kernberg έχει επηρεάσει βαθύτατα το θεραπευτικό έργο παγκοσμίως, αποτελώντας βασική γνώση για όσους – εξειδικευμένους ή μη – επιθυμούν να εντρυφήσουν στην ψυχαναλυτική σκέψη.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!