Ταξίδι στην καρδιά

Ομιλίες πάνω σε σουφικές παραβολές
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.00
8.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
276275
Συγγραφέας: Όσσο
Εκδόσεις: Ρέμπελ
Σελίδες:324
Μεταφραστής:Σαϊσανά, Λίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9789607259967
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Όλη η προσπάθεια του Σουφισμού είναι το πώς να σε κάνει ένα, ώστε όλες οι διαιρέσεις σου να εξαφανιστούν, ώστε η καρδιά σου να είναι ένα, ένα ενιαίο όλο, ο νους σου να είναι ένα, ένα ενιαίο όλο. Κι όχι μόνο αυτό. Ο νους και η καρδιά γίνονται επίσης ένα, ένα ενιαίο όλο. Τότε φτάνεις σ αυτό που είναι πραγματικό.
Για την ώρα όμως, πώς να βοηθηθείς προς το αληθινό; Θα χρειαστούν τεχνάσματα, επειδή το να μιλάς απλώς για την αλήθεια, αυτό δεν θα βοηθήσει. Ποτέ δεν έχει βοηθήσει. Μάλιστα, είναι εμπόδιο. Αν σου ειπωθεί η αλήθεια, θα γίνει δόγμα και το δόγμα είναι εμπόδιο. Θα γίνει ιερό κείμενο, παράδοση - κι αυτό είναι εμπόδιο.

Η αλήθεια δεν μπορεί να σου ειπωθεί άμεσα. Κάτι πρέπει να γίνει σ εσένα, ώστε να κατευθυνθείς σιγά σιγά προς την αλήθεια. Η γνώση πρέπει να μεταφερθεί με πολύ έμμεσο τρόπο - δεν μπορεί να είναι άμεση. Πρέπει να μεγαλώσει μέσα σου.

Οι σουφικές ιστορίες είναι πολύ μεστές, είναι γεμάτες νόημα, νόημα από το υπέρτατο. Έτσι, θα σου πω μερικές ιστορίες και συζητώντας τις, θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον εσώτατο πυρήνα τους, για να καταλάβεις μερικά πράγματα σχετικά με την καρδιά, για να βοηθηθεί η ενέργειά σου, όλο στου το είναι, για ένα καινούργιο ταξίδι προς την καρδιά.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!