Όσο διαρκεί το φως

477347
Συγγραφέας: Κρίστι, Αγκάθα
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Σελίδες:191
Μεταφραστής:ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:18/05/2018
ISBN:9789605173098


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Λυχνάρι το Όσο Διαρκεί το Φως. Ένα πραγματικό δώρο για τους φανατικούς αναγνώστες της Βασίλισσας του Εγκλήματος. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων που σχεδόν παρέμειναν ξεχασμένα για δεκαετίες.

Τα εννέα διηγήματα της Άγκαθα Κρίστι που περιέχονται στη συλλογή, κυκλοφόρησαν σε έντυπα και περιοδικά από το 1923 ως το 1932. Τα διηγήματα είναι τα πιο δυσεύρετα απ’ όσα έγραψε και χρειάστηκε κυριολεκτικά αρχαιολογική μεθόδευση για να εντοπισθούν. Δύο απ’ αυτά χρησίμευσαν ως έναυσμα για μελλοντικά έργα της,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυχνάρι κι έχουν ήρωα τον πασίγνωστο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, ενώ περιέχεται και το πιο ασυνήθιστο κείμενό της: Το Χρυσάφι του Μαν (γραμμένο κατά παραγγελία για ένα κυνήγι θησαυρού το 1930). Το Σπίτι των Ονείρων που επίσης περιέχεταιείναι το πρώτο της διήγημα και γράφτηκε πριν τελειώσει ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος.

Το περιεχόμενο των διηγημάτων είναι εξίσου ποικίλο. Αστυνομικές ιστορίες, μυστήριο, υπερφυσικό, αλλά και καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις συνθέτουν ένα αμάλγαμα που χαρακτηρίζει τόσο συχνά και το μετέπειτα έργο της.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!