Οικονομικά και φιλοσοφικά χειρόγραφα 1844

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.84
10.39
Τιμή Πρωτοπορίας
+
368001
Συγγραφέας: Μαρξ, Καρλ
Σελίδες:248
Επιμελητής:ΠΙΤΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μεταφραστής:ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:10/09/2012
ISBN:9789607967695
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Τα Χειρόγραφα 1844, αν και ημιτελές έργο, εξακολουθούν να είναι η αληθινή εικόνα της πραγματικότητας γύρω μας - ιδιαιτέρως σήμερα: "όσο περισσότερο παράγουν οι εργάτες, τόσο λιγότερα έχουν να καταναλώσουν, όσες περισσότερες αξίες δημιουργούν τόσο λιγότερη αξία αποκτούν, τόσο πιο ασήμαντοι γίνονται".

Η εργασία, η μοναδική ιδιότητα του ανθρώπου να αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη φύση, δημιουργεί καθημερινά τεράστιο πλούτο. Όμως, τη βιώνουμε ως κάτι εξωτερικό, ξένο και μισητό: ο καπιταλισμός μετατρέπει αυτόν τον πλούτο σε εξουσιαστικό τέρας. Ο Μαρξ περιγράφει αυτή την κατάσταση ως αλλοτρίωση.

Ο καπιταλισμός, σύστημα που ο Μαρξ προβλέπει ότι θα γίνει παγκόσμιο, αποδείχθηκε ότι ούτε στην άνθηση ούτε στην κρίση του δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμα και τις στοιχειώδεις -πολλές φορές- ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας του πλανήτη. Αντιθέτως, αποτελεί μια μόνιμη απειλή για αυτές.

Όπως προτείνει ο Μαρξ, η χειραφέτηση της ανθρωπότητας από την υποδούλωση της ατομικής ιδιοκτησίας περνά μέσα από τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Ο επαναστατικός ρόλος της εργατικής τάξης είναι "κλειδωμένος" από τη θέση της στην παραγωγή του πλούτου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!