Πέτρος ο Αλεούτιος

Ο Εσκιμώος Άγιος της Αλάσκας
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.06
8.44
Τιμή Πρωτοπορίας
+
328443
Εκδόσεις: Άθως
Σελίδες:62
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2010
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η ιστορία διαδραματίζεται στη μακρινή παγωμένη Αλάσκα και συγκεκριμένα στα όμορφα Αλεούτια Νησιά της, όπου πριν από δύο περίπου αιώνες γεννήθηκε ο μικρός Εσκιμώος Κούγκακναγκ. Μεγάλωσε και έζησε όπως όλοι οι Εσκιμώοι παλεύοντας καθημερινά για την επιβίωση μέσα στον αφιλόξενο για τον άνθρωπο Αρκτικό Κύκλο. Όμως ο Θεός είχε στο σχέδιό του να τον αναδείξει Πρωτομάρτυρα και Νεομάρτυρα της Ορθοδοξίας στην Αμερικανική Ήπειρο!


Ο μικρός Κούγκακναγκ βαπτίστηκε Ορθόδοξος και έλαβε το όνομα Πέτρος. Μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία στην παροικία Φορτ Ρος στα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο το 1815 από Ρωμαιοκαθολικούς μισιονάριους που τον πίεζαν να αρνηθεί την ορθόδοξη πίστη του.


Η συγκινητική ιστορία του Αγίου Πέτρου του Αλεούτιου κυκλοφορεί σήμερα στα ελληνικά, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και η αγγλική του έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ζωγράφου και συγγραφέως Αύρας Οικονομάκου με τον αμερικανό σύζυγό της και ζωγράφο Αλ Χόπκινς, ο οποίος έχει βαπτισθεί Ορθόδοξος.


Η παιδαγωγική ιδέα στην οποία στηρίζεται το βιβλίο αποτελεί τομή καθώς συνδυάζει τη λογική του βιβλίου κειμένου με αυτή των εικονογραφημένων (κόμικ). Το κλασσικό κείμενο ρέει παράλληλα και συμπληρωματικά με το εικονογραφημένο μέρος. Τα παιδιά θα πρέπει να διαβάσουν το κείμενο για να παρακολουθήσουν την ιστορία και να κατανοήσουν το νόημα των εικόνων.


Το κείμενο είναι γραμμένο με έμπνευση και μιλά στην καρδιά των μικρών αναγνωστών παρακινώντας τους να αγωνιστούν και αυτοί για την πνευματική ζωή. Παράλληλα οι εικόνες είναι υψηλής αισθητικής και με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο δανείζονται στοιχεία από την εικονογράφηση των ναών μας, όπως π.χ. το μπλε βάθος μέσα στο οποίο εντάσσονται οι εικόνες, ο τρόπος που σχεδιάζονται τα βράχια και ο χώρος γενικότερα κ.ά.
Συγγραφέας:
Hopkins, AlΟικονομάκου, Αύρα
Εκδότης:
Άθως
Σελίδες:
62
ISBN:
9789606677779
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2010

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική