Οικογένεια

Η μελέτη και κατανόηση της οικογενειακής ζωής
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 19.90
13.93
Τιμή Πρωτοπορίας
+
326403
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:368
Επιμελητής:Cochrane, Allan
Μεταφραστής:Τσονίδης, Ανδρέας, Αυγήτα, Έφη
Ημερομηνία Έκδοσης:18/01/2010
ISBN:9789604555840
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Η οικογένεια, που συχνά λέγεται πως είναι το υπόβαθρο της κοινωνίας και ένας ασφαλής παράδεισος στον οποίο καταφεύγουν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις του "εξωτερικού" κόσμου, είναι συχνά και πεδίο συγκρούσεων, καταπίεσης και καταστροφικών σχέσεων. Το παρόν βιβλίο περιγράφει τις αντιθέσεις που παρατηρούνται ανάμεσα στις κυρίαρχες αντιλήψεις για την οικογένεια από τη μια πλευρά και τις βιωμένες πραγματικότητες οι καθημερινές εμπειρίες της οικογενειακής ζωής από την άλλη.
Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα θεωρητικών οπτικών, από την κοινωνιολογία και την κοινωνική πολιτική μέχρι την ψυχολογία και την ψυχανάλυση, το βιβλίο εξετάζει κριτικά της παραδοχές για την οικογένεια που ενσωματώνονται στον λόγο της κοινωνικής πολιτικής και στον νομικό και πολιτικό λόγο. Αποκαλύπτει έτσι ότι αυτές οι παραδοχές παραβλέπουν την έντονη ποικιλομορφία των οικογενειακών μορφών στη σύγχρονη κοινωνία και τους περίπλοκους και ποικίλους τρόπους με τους οποίους βιώνεται η οικογενειακή ζωή.
Στο εισαγωγικό αυτό βιβλίο παρουσιάζεται μια εύληπτη, διεπιστημονική προσέγγιση σχετικά με τη συγκρότηση της οικογένειας στη "δημόσια" και την "ιδιωτική" σφαίρα, ενώ ο αναγνώστης καλείται να διαμορφώσει μια σαφή και κριτική αντίληψη για την οικογένεια στη σύγχρονη κοινωνία. Η παρούσα έκδοση περιέχει ιδιαίτερο κεφάλαιο για την ελληνική οικογένεια γραμμένο από τη Θάλεια Δραγώνα και την Ελευθερία Τσέλιου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!