Οι ρομαντικοί ποιητές

Μπάυρον, Κητς, Σέλλεϋ, Γουέρντσγουορθ
Έκπτωση
35%
Τιμή Εκδότη: 15.00
9.75
Τιμή Πρωτοπορίας
+
428226
Συγγραφέας: Ανθολογία
Σελίδες:200
Μεταφραστής:Τσερεντζούλια, Μαριγώ
Ημερομηνία Έκδοσης:19/10/2015
ISBN:9789604772032
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή από τους καλλίτερους στίχους των τεσσάρων από τους μεγάλους Ρομαντικούς ποιητές: Μπάυρον, Κητς, Σέλλεϋ και Γουέρντσγουορθ. Η ποίησή τους είχε μια βαθιά επίδραση στην Αγγλική Λογοτεχνία - είδαν και αισθάνθηκαν πράγματα ξανά λαμπερά. Απόλαυσαν μια μυστική ενότητα με την φύση και μια ατομική έκφραση του εσώτερου εγώ· και η νοσταλγία για τα παιδικά χρόνια, ο ανεκπλήρωτος έρωτας και ο εξόριστος ήρωας ήταν συνεχή θέματά τους.

Ο Γουέρντσγουορθ οδήγησε τις πρώτες γενιές των Ρομαντικών με την πεποίθησή του ότι η ποίηση είναι "το αυθόρμητο ξεχείλισμα των δυνατών συναισθημάτων". Η δεύτερη γενιά -Μπάυρον, Σέλλεϋ και Κητς- απορρόφησαν τις θυελλώδεις επιδράσεις των προκατόχων τους και έγραψαν ταχύτατα· ταξίδεψαν πολύ και πέθαναν τραγικά νέοι.

Ο Τζόφρεϋ Μουρ είναι ένας διακεκριμένος κριτικός και εκδότης, που ήταν καθηγητής Αγγλικών στα Πανεπιστήμια του Γουισκόνσιν Τιουλέην και Κάνσας πριν να κληθεί να ιδρύσει Τμήμα Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χαλλ το 1962. Είναι ο εκδότης του Penguine βιβλίου του αμερικανικού μοντέρνου στίχου (1954) και του Penguine βιβλίου του αμερικανικού στίχου (1977).

Ο Πήτερ Πόρτερ έχει σταθερή πεποίθηση στη θεωρία ότι οι ποιητές κάνουν την καλλίτερη κριτική στην ποίηση. Άφησε την γενέτειρά του Αυστραλία το 1951 για να ζήσει στο Λονδίνο, όπου είναι τώρα εγκατεστημένος σαν ποιητής, εκδότης, κριτικός και εκφωνητής. Το βιβλίο του Collected Poems εκδόθηκε το 1983. Κέρδισε το βραβείο ποίησης Whitbread το 1988.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!