Οι μικροί αδιάφθοροι στο λούνα παρκ του τρόμου

Μια ιστορία για τη διαφθορά και τις συνέπειές της
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 12.99
10.39
Τιμή Πρωτοπορίας
+
457866
Συγγραφέας: Δημοκίδης, Αρης
Σελίδες:88
Επιμελητής:Ντεκάστρο, Μαρίζα
Εικονογράφος:Δημητρίου, Γιώργος
Ημερομηνία Έκδοσης:11/05/2017
ISBN:9789605626747
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ρόδα γύριζε, η μπαλαρίνα χόρευε, τα συγκρουόμενα συγκρούονταν. Ήταν ένα ζεστό, ζωηρό βράδυ στο Λούνα-Παρκ και όλοι διασκέδαζαν... Μέχρι που πήρε μπρος το τρενάκι στο Σπίτι του Τρόμου: Οι βρυκόλακες και τα φαντάσματα ξύπνησαν ξαφνικά απ’ τους ληθάργους τους, οι δίδυμες δαιμονισμένες κούκλες άρχισαν να ουρλιάζουν. Το σπίτι ταρακουνήθηκε λες και θα κατέρρεε απ’ τα θεμέλιά του...
Δυο φίλοι, η Κάλλια και ο Αντώνης αναλαμβάνουν να λύσουν το παράξενο μυστήριο και ξεκινούν μια συναρπαστική περιπέτεια που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ξεχασμένα μυστικά, τεράστια ψέματα και απρόβλεπτες ανατροπές.
Στην πορεία θα καταλάβουν πόσο επιδέξια και ύπουλα εξαπλώνεται η Διαφθορά σε κάθε τομέα της ζωής. Δεν θα τη φοβηθούν όμως ούτε λεπτό! Εξάλλου, δεν τους λένε Αδιάφθορους για πλάκα...

Το βιβλίο αυτό μιλά για τη διαφθορά, το φαινόμενο που σταθερά, σε διάφορες ιστορικές περιόδους και πολιτισμούς, συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αγγίζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.
Το θέμα περίπλοκο και πώς να μιλήσεις για αυτό στα παιδιά χωρίς διδακτισμό; Kι όμως, ο συγγραφέας καταφέρνει μέσα από μια ιστορία μυστηρίου, με σασπένς και πολύ χιούμορ, να συναρπάσει τον νεαρό αναγνώστη και έτσι αβίαστα να μιλήσει για τη διαφθορά, που μικρή ή μεγάλη, είναι σε βάρος όλων μας.
Πολύτιμος αρωγός στην συναρπαστική περιπέτεια που ζουν οι αναγνώστες του βιβλίου στέκεται ο εικονογράφος του βιβλίου, Γιώργος Δημητρίου με το ξεχωριστά δικό του στυλ.
Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, οι νεαροί αναγνώστες καλούνται να «ξετυλίξουν το κουβάρι της διαφθοράς» μέσα από ευχάριστες, πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς».
Όλα τα βιβλία της σειράς της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης, απευθύνονται στα παιδιά, δίνοντάς τους πολύτιμες γνώσεις για τους θεσμούς, για αρχές και αξίες. Ταυτόχρονα τα βιβλία της σειράς αποτελούν εξαιρετικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν για να συζητήσουν τα θέματα που αυτά πραγματεύονται.
Η επιμέλεια της σειράς είναι της Μαρίζας Ντεκάστρο, βραβευμένης συγγραφέα, εκπαιδευτικού και κριτικού βιβλίων για παιδιά.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!