Οι Μαγεμένες (Las Incantadas)

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.80
13.16
Τιμή Πρωτοπορίας
+
457347
Συγγραφέας: Κόντζογλου, Μαίρη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:528
Επιμελητής:ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:11/05/2017
ISBN:9786180309874
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Θεσσαλονίκη, στα βάθη των αιώνων: Μια βασίλισσα ερωτευµένη παράφορα µε τον Μεγαλέξανδρο τρέχει µες στη νύχτα να συναντήσει τον εραστή της. Τα µάγια του απατηµένου συζύγου της όµως θα µαρµαρώσουν αυτή και τη συνοδεία της. Οι µορφές τους θα µείνουν για πάντα στη Στοά των Ειδώλων.

Περίπου χίλια οχτακόσια χρόνια αργότερα, στην ίδια πόλη, που οι κάτοικοί της λατρεύουν τρεις θεούς και µιλάνε αµέτρητες γλώσσες, ο παλαιογράφος Εµµανουέλ Μιλλέρ επιχειρεί, µε τη συγκατάθεση του Σουλτάνου, να ξεριζώσει το αρχαίο µνηµείο των «Μαγεµένων» και να τις πάει στη Γαλλία, να κοσµήσουν τα ανάκτορα και τα σπίτια των ευγενών.

Στην προσπάθειά του όµως αυτή, θα βρεθεί αντιµέτωπος µε µια χούφτα ξεχωριστούς ανθρώπους: Τη Χάννα και τον Νικόλα, δυο ερωτευµένα παιδιά, που αγωνίζονται για τη µαταίωση της αρπαγής του µνηµείου, ενώ παλεύουν για το δικαίωµά τους στην αγάπη. Τον γλύπτη Αλέξανδρο Δηµητριάδη, που εµπνέεται από τους νεαρούς του φίλους, και ρίχνεται στη µάχη µε αυτοθυσία. Και τον Νταβίντ εφέντη, τον αρχαιολάτρη Εβραίο, που δίνει τον δικό του αγώνα ενάντια στην εποχή, τη φυλή του και την κοινωνία, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά τους τις «Μαγεµένες» και να αποτρέψει την επανάληψη µελλοντικών διωγµών.

Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισµένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται µε έρωτα και αίµα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεµάτα θρύλους και ατµούς χαµάµ της Σαλονίκης.

Κριτικές

Το βιβλίο αναφέρεται στις Μαγεμένες και στην προσπάθεια απόσπασης και απομάκρυνσης από την Θεσσαλονίκη!1864, ένας Γάλλος αρχαιολόγος κάνει το παν για να μεταφέρει το μνημείο στην πατρίδα του! Όμως 4 άνθρωποι και μια μικρή ομάδα ανθρώπων θα αγωνιστούν για να κρατήσουν το μνημείο στον τόπο όπου δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε τόσους αιώνες! Ετεροκλητοι χαρακτήρες και με διαφορετική καταγωγή - αφού εκείνη την εποχή η Θεσσαλονίκη ήταν πολυπολιτισμική- είναι έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το μνημείο! Ένα μνημείο που στη συνείδηση τους συνδέεται με την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου και των ανθρώπων του που είναι ωστόσο σκλάβοι, ραγιάδες των Τούρκων! Ένα μνημείο που στο συλλογικό ασυνείδητο έχει εγγραφεί ως αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς η οποία είναι το μόνο στήριγμα και εχέγγυο του αγώνα τους και συνάμα το κίνητρο γι αυτόν! Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι το έντονο αίσθημα φιλοπατρίας που εγείρεται στο βιβλίο, κάτι που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες που διανύουμε! Ο πολιτισμός ας γίνει το στήριγμα που θα μας αφυπνίσει σε δύσκολους καιρούς!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!