Οι Κυκλαδίτες Μικρασιάτες και ο θαλασσινός Γιώργος Σεφέρης

Η επιρροή στην ποίησή του των ναξιακής καταγωγής προγόνων της μητέρας του στη Σκάλα Βουρλών
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 14.00
8.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
480235
Συγγραφέας: Ανωμερίτης, Γιώργος
Εκδόσεις: Εξάντας
Σελίδες:144
Ημερομηνία Έκδοσης:11/07/2018
ISBN:9786185370060
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η παιδική ηλικία του Γιώργου Σεφέρη, η επιρροή που άσκησαν στην ποίηση του οι, ναξιακής καταγωγής, πρόγονοι της μητέρας του και η ζωή του στη Σκάλα Βουρλών είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Γιώργου Ανωμερίτη.

Το πόνημα είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, με τον Γιώργο Ανωμερίτη να προσεγγίζει από μια διαφορετική σκοπιά το έργο του μεγάλου νομπελίστα ποιητή: αυτή των παιδικών του χρόνων, της οικογένειας της μητέρας του, της Σκάλας Βουρλών και την επιρροή που άσκησαν στη ζωή και την ποίησή του. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται άγνωστες φωτογραφίες και επιστολές, η σχέση της οικογένειας Σεφεριάδη με τις οικογένειες Τενεκίδη και Αρώνη και των Κυκλαδιτών και Ναξιωτών προγόνων της μητέρας του. Επίσης, δεν παραλείπει να επισημάνει τις εθνικές και πολιτικές επιπτώσεις της καταστροφής του 1922, καταγράφοντας τον ρόλο των ξένων και των γραικύλων τους, οι οποίοι - όπως τα τελευταία χρόνια - οδηγούν τον τόπο και τους πολίτες σε ήττες υποτέλειας και ταπείνωσης.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης, αν και οικονομολόγος, γνωστός για την κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα, είναι επίσης ευρύτερα γνωστός για το συγγραφικό και ποιητικό του έργο. Έχει ήδη εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές και δεκάδες ιστορικά και ερευνητικά βιβλία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!