Οι φωνές του ποταμού Παμάνο

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.00
12.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
313708
Συγγραφέας: Cabre, Jaume
Εκδόσεις: Πάπυρος
Σελίδες:656
Μεταφραστής:ΣΟΦΟΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2008
ISBN:9789606715822
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή


Οι ηλικιωμένοι στην Τουρένα λένε πως μόνο όσοι πρόκειται να πεθάνουν ακούν το κελάρυσμα του ποταμού Παμάνο...
Το τρομερό καλοκαίρι του 1936, η Ελιζένα Βιλαμπρού είδε τους αναρχικούς να σκοτώνουν βάναυσα τον πατέρα και τον αδελφό της. Και το '44, όταν τα στρατεύματα του Φράνκο κατέλαβαν την περιοχή κάποιοι σκότωσαν μέσα στην εκκλησία του χωριού τον Ουριόλ Φουντέλιας, τον άντρα που αγαπούσε κρυφά. Από τότε η Ελιζέντα, με την ψυχή γεμάτη σκιές, έβαλε σκοπό να εκδικηθεί Θεό και ανθρώπους...

Εξήντα χρόνια αργότερα η Τίνα, μια φιλήσυχη δασκάλα, βρίσκει κρυμμένο πίσω από τον πίνακα μιας τάξης στο παλιό σχολικό κτήριο της Τουρένα ένα κουτί με γράμματα του Ουριόλ. Η ανακάλυψή της ζωντανεύει παλιές επώδυνες ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από έναν έρωτα σχεδόν τερατώδη και ξετυλίγει ένα επικίνδυνο κουβάρι παρεξηγήσεων, ηρωισμού και δειλίας.

Η περιπέτεια της αυτονομίας της Καταλονίας μέσα από τις συνέπειες των πράξεων ανθρώπων που δεν επέτρεψαν ποτέ στον εαυτό τους να συγχωρέσουν.

Κριτικές

Πολύ ωραίο , όπως και τα άλλα δύο δικά του που έχω διαβάσει, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ καλύτερο το Confiteor. Με χιούμορ και συγκίνηση , μιλάει για ένα άγνωστο σε μας κομμάτι της ισπανικής ιστορίας , που όμως έχει πολλά κοινά με τον δικό μας εμφύλιο . Ωστόσο σε αρκετά σημεία είναι αχρείαστα αισχρό , με χυδαίες περιγραφες, χωρίς αυτό να προσδίδει κάτι παραπάνω στην πλοκή .

Εξαιρετικό.πολυ ανώτερο από το Confiteor.

Καταπληκτικό. Αν σας άρεσε το Confiteor του ιδίου συγγραφέα, ετοιμαστείτε να διαβάσετε κάτι ανώτερο και ακόμα πιο απαιτητικό.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!