Οι εκατό προσωπικότητες

264548
Συγγραφέας: Hart, Michael H.
Εκδόσεις: Φυτράκης
Μεταφραστής:ΠΕΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9789605353933


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Οι "100 προσωπικότητες με τη μέγιστη επιρροή στην πορεία της ανθρωπότητας" είναι ένα μνημειώδες έργο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αμφισβήτηση και σκέψη, αλλά αποτελεί και μία άριστη προσθήκη για κάθε ιστορική και φιλοσοφική βιβλιοθήκη.

Ο Χαρτ περιγράφει με δυναμισμό τη δράση και τα επιτεύγματα των 100 προσωπικοτήτων με τη μέγιστη επιρροή στην πορεία της ανθρωπότητας. Καθώς αιτιολογεί την ιεράρχησή τους, παρουσιάζει μια νέα προοπτική της ιστορίας, συσσωρεύοντας τα ζωτικά βιογραφικά στοιχεία των κορυφαίων θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών, εφευρετών, συγγραφέων, φιλοσόφων, εξερευνητών, καλλιτεχνών και νεωτεριστών του κόσμου - από τον Ασόκα ως το Ζωροάστρη.

Οι επιλογές του συγγραφέα μπορεί να εκπλήξουν κάποιους. Στην κορυφή της ιεραρχικής κλίμακας βρίσκεται όχι ο Ιησούς ή ο Μαρξ, αλλά ο Μωάμεθ. Τα επιχειρήματα θα πείσουν ορισμένους αναγνώστες και θα προκαλέσουν κάποιους άλλους, όμως όλοι - είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί του - θα διαπιστώσουν ότι η μεθοδολογία του είναι όχι μόνο επιμορφωτική αλλά και ψυχαγωγική.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!