Ο βίος του Ζοζέφ Ρουλέν. Κύριοι και υπηρέτες

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 16.33
9.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
122099
Συγγραφέας: Michon, Pierre
Εκδόσεις: Εστία
Σελίδες:199
Μεταφραστής:Καμάρας, Βλάσης
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2001
ISBN:9789600509632
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Τι είναι ένας μεγάλος ζωγράφος, πέρα από τις συμπτώσεις του προσωπικού ταλέντου; Είναι αναμφισβήτητα κάποιος του οποίου ο ασυγκράτητος πόθος για κοινωνική άνοδο λοξοδρόμησε σε μια δραστηριότητα που ξεπερνά τις κοινωνικές διακρίσεις, και ως εκ τούτου καμία φήμη δεν θα μπορούσε να τον ικανοποιήσει απόλυτα: τέτοια είναι η περίπτωση του ζωγράφου που μέσα σε τούτες τις σελίδες φέρει το όνομα Γκόγια.





Τέσσερις νουβέλες οι οποίες συνδέονται με της ζωγραφικής το νήμα, τέσσερις ιστορίες αφιερωμένες σε ισάριθμους ζωγράφους, τον Βαν Γκογκ, τον Γκόγια, τον Βατό, τον Πιέρο ντε λα Φραντσέσκα. Χαμηλών τόνων γραφή, η οποία δεν διεκδικεί υπέρ εαυτής το μεγαλείο, αλλά παραμένει σε πτήσεις χαμηλές, σαγηνευμένη μπροστά στον όγκο της ιστορίας της λογοτεχνίας.

Ο γεννημένος το 1945 από δασκάλους γονείς γνωρίζει ότι έχει να αντιμετωπίσει τις κατακτήσεις δύο αιώνων πεζογραφίας που δημιούργησε κορυφώσεις οι οποίες δυσκόλως μπορούν να επαναληφθούν.

Αυτοϋπονομεύεται και υπονομεύει τη γραφή και τα είδη της, τις κατακτήσεις του πολιτισμού ως δοχείο υποδοχής της λογοτεχνίας, εξ ου και το αδειάζει και το γεμίζει με της αμφιβολίας το νερό.



ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 21/09/2001

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!