Ο πουλημένος

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 19.08
13.36
Τιμή Πρωτοπορίας
+
448508
Συγγραφέας: Beatty, Paul
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:416
Επιμελητής:Λυμπερόπουλος, Δημήτρης
Μεταφραστής:Μάντης, Νίκος Α.
Ημερομηνία Έκδοσης:15/11/2016
ISBN:9789600361070
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μια δηκτική, βαθιά πολιτική σάτιρα για την ταυτότητα της σύγχρονης Αμερικής, ένα μυθιστόρημα που περιγράφει την εκκεντρική ανατροφή ενός Αφροαμερικανού και μια δίκη άνευ προηγουμένου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αφηγητής, γεννημένος στο "αγροτικό γκέτο" του Ντίκενς στο Λος Άντζελες, αποδέχεται μοιρολατρικά το περιθώριο. Τον μεγαλώνει ο πατέρας του, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, ο οποίος τον χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο στις αιρετικές ψυχολογικές μελέτες του για τον ρατσισμό. Ο γιος πιστεύει ότι η πρωτοποριακή εργασία του πατέρα -και ένα βιβλίο που θα προκαλέσει αίσθηση, όταν κυκλοφορήσει- θα επιλύσει τα οικονομικά τους προβλήματα. Όταν όμως αστυνομικοί σκοτώνουν τον πατέρα του, ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί ότι το μόνο που έχει στα χέρια του είναι ο λογαριασμός μιας κηδείας. Παρακινημένος από την ματαίωση και την παρακμή του τόπου του, αναλαμβάνει μια εξωφρενική πρωτοβουλία: την επαναφορά της δουλείας και του φυλετικού διαχωρισμού, πράγμα που θα τον οδηγήσει ως κατηγορούμενο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

"Ο Πουλημένος" του Πωλ Μπέιτι σηματοδοτεί το δημιουργικό αποκορύφωμα ενός ιδιοφυούς συγγραφέα. Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Booker 2016. Το 2015 απέσπασε το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Κριτικών στις ΗΠΑ.

Κριτικές

Κριτική στα στερεότυπα της αφροαμερικάνικης κουλτούρας και των εμμονικών αντιρατσιστικών κινημάτων που ασχολούνται με επιφανειακά θέματα και όχι με τα ουσιώδη π.χ βλέπουμε να αφαιρούνται οι λέξεις νέγρος ,μαύρος,σκλάβος κτλ από λογοτεχνικά βιβλία (το ''Δέκα μικροί νέγροι ''της Αγκάθα Κρίστι έγινε ''και δεν έμεινε κανένας'') σαν να μην υπήρχαν, σβήνουμε δηλαδή τελείως το παρελθόν ,έτσι και ο μαύρος πρωταγωνιστής του βιβλίου προτείνει η λέξη ''σκλάβος'' να αντικατασταθεί από ''εθελοντής σκούρου δέρματος''.
Αποφασίζει να επαναφέρει τον διαχωρισμό λευκών- μαύρων και την εθελουσία δουλεία βασιζόμενος σε ερμηνεία της ελευθέριας να αποφασίζει κάποιος για τον εαυτό του και σε άρθρα το συντάγματος με αποτέλεσμα να οδηγηθεί κατηγορούμενος σε δίκη.
Επιτέλους τόσα πολλά ζητήματα ταμπού στον κόσμο μας σήμερα αντιμετωπίζονται κατάματα.
Αστείο, ωμό, ασεβές και απίστευτα επίκαιρο. Το έγραψε μαύρος ο οποίος χρησιμοποιεί την λέξη νέγρος συνεχεία για να θίξει το αστείο του θέματος, αν το είχε γράψει λευκός θα τον τρέχανε πράγματι στα δικαστήρια.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!