Ο νόμος 1608/1950 και οι καταχραστές δημόσιου και (παρα)τραπεζικού χρήματος

Σχέση προστήσεως, έμμεση ζημία, υποκειμενική υπαιτιότητα, συμμέτοχοι, τρόπος παραπομπής, μέλλον του νόμου
93055
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:148
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2000
ISBN:9789603014638


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πρόκειται για κλασική μονογραφία που έχει ως αντικείμενο έρευνας το γνωστό ν. 1608/1950 "περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων διά τους καταχραστάς του Δημοσίου". Εξετάζεται σε έκταση και βάθος το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συγκεκριμένου νομοθετήματος.



Αντιμετωπίζονται με πληρότητα τα αναφυόμενα ζητήματα ουσιαστικού (:ευθύνη από σχέση προστήσεως, αμεσότητα οφέλους και ζημίας, υποκειμενική υπαιτιότητα, ευθύνη συμμετόχων) και δικονομικού (:άρση ή αντικατάσταση προσωρινής κρατήσεως και περιοριστικών όρων, λειτουργική αρμοδιότητα εισαγγελέα και συμβουλίου εφετών, συνταγματικότητα και έκταση του αμετακλήτου του εκδιδόμενου βουλεύματος, δικονομική μεταχείριση συναφών εγκλημάτων) ποινικού δικαίου. Καταγράφονται με λεπτομέρεια οι θέσεις της επιστήμης και της νομολογίας και διατυπώνονται κρίσεις για την τύχη του νόμου.



Σε μια εποχή που ο ν. 1608/1950 αποτελεί αιχμή του δόρατος της ποινικής καταστολής, το παρόν βιβλίο πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους έχουν την ευθύνη εφαρμογής και καταργήσεώς του και όχι μόνον.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!