Ο Νίκος Κούρκουλος μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

412188
Συγγραφέας: Κούρκουλος, Νίκος
Εκδόσεις: andy's publishers
Σελίδες:102
Επιμελητής:ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΙΑΣΩΝ
Ημερομηνία Έκδοσης:13/01/2015
ISBN:9789605650919


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Γνώρισα τη Ντένη Βαχλιώτη όταν από μια απίθανη σύμπτωση συνεργαστήκαμε στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης "Χειροκροτήματα". Ο Απόστολος Δοξιάδης, που ήταν ο παραγωγός, και ο Μίνως Βολανάκης, που ήταν ο σκηνοθέτης, μου πρότειναν να κάνω τη μουσική επιμέλεια της παράστασης με τραγούδια του Κόουλ Πόρτερ σε ηχογραφήσεις από το 1928 ως το 1933, όπως μου ζήτησε ο Βολανάκης. Η Ντένη έφτιαξε απίστευτα κοστούμια για την παράσταση, που το καθένα ξεχωριστά θα άξιζε να είναι σε μουσείο. Γνωριστήκαμε γιατί ενθουσιάστηκε ακούγοντας αυτά τα τραγού-δια εκείνης της εποχής και μείναμε φίλοι ως το τέλος της ζωής της. Συχνά, επειδή μιλούσε τα γερμανικά όπως τα ελληνικά, την έβαζα και μου έλεγε τραγούδια εκείνης της εποχής, όπως το "Bel ami", και μου τα μετέφραζε. Κάναμε και εκπομπές στο ραδιόφωνο, αλλά πήγαινα και στο σπίτι της, στην οδό Αλωπεκής, όπου η Ντένη ήξερε να διηγείται υπέροχες ιστορίες του παλιού καιρού. Όλα βέβαια ξεκινούσαν και κατέληγαν στο όνομα "Μελίνα Μερκούρη".


Μια σειρά από βιβλία "τσέπης" για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του. Κάθε ένα αφιερωμένο σε κάποια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού σινεμά, περιέχει μία μεγάλη συνέντευξη-συζήτηση του τιμώμενου προσώπου με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, ένα πλήρες βιογραφικό και την πλήρη φιλμογραφία του σχολιασμένη, καθώς και ένα κείμενο με την προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην προσωπικότητα καθενός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της κινηματογραφικής καριέρας του καθενός, αλλά και ένα γλαφυρό αφήγημα για να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους που αγαπήσατε μέσα από το έργο τους.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!