Ο Κοκκινολαίμης

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €11.00
376972
Συγγραφέας: Νέσμπο Τζο
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:648
Επιμελητής:ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ - ΛΕΛΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Μεταφραστής:ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:22/01/2013
ISBN:9789605019600


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

[Ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθεωρητές στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία. ]
LIBRARY JOURNAL

1999: Ο Χάρι Χόλε πυροβολεί λόγω παρεξήγησης έναν αμερικανό μυστικό πράκτορα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στη Νορβηγία. Ενώ περιμένει την ταπεινωτική αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα, ο Χόλε μετατίθεται στην αντιτρομοκρατική και παίρνει προαγωγή - γίνεται επιθεωρητής. Τον χώνουν σε ένα ανήλιαγο γραφείο και ξεφυλλίζει αναφορές για φαινομενικά ασήμαντες υποθέσεις.
Η περίπτωση που πέφτει στα χέρια του όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: ένας σπάνιος και ασυνήθιστος τύπος όπλου, το οποίο ενδείκνυται για εκτελέσεις, εισάγεται λαθραία στη Νορβηγία. Ακολουθώντας τη διαδρομή του, ο Χάρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κόσμο του λαθρεμπορίου όπλων, των νορβηγών Νεοναζί, αλλά και με τη ζοφερότερη πτυχή της νορβηγικής ιστορίας - τη συνεργασία των Νορβηγών με τον Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Παράλληλα ένας δολοφόνος αποφασισμένος να αποδώσει δικαιοσύνη σκορπάει τον θάνατο...

[Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιεί τα πάθη του παρόντος για να στηρίξει ένα άκρως ανησυχητικό επιχείρημα: όταν φιμώνουμε την ιστορία, είναι σαν να την προκαλούμε να επαναληφθεί... Ένα καλογραμμένο και πολυεπίπεδο θρίλερ.]
NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Κριτικές

Αρκαιτά καλο βιβλίο με ενδιαφέρουσα υπόθεση αν και προσωπικά θεωρώ τις κατσαρίδες και την αστυνομία πολύ καλυτερα. Η μετάφραση του κ. Γιαννακόπουλου είναι πολύ κακη εως και κουραστικη (σε αντίθεση με την πολύ καλύτερη μετάφραση της κ.Γλυνιαδάκη σε άλλα βιβλία του Jo Nesbø)

Απ ολα του τα βιβλια με τον Χαρι Χολε ειναι αυτο που αξιζει λιγοτερο....

Το πιο διαφορετικό από τα 3 πρώτα βιβλία του Nesbo. Η ιστορία δεν είναι τόσο αστυνομική (μολονότι μέχρι το τέλος έχεις αγωνία για το ποιός είναι ο δολοφόνος και περιέχει αρκετές ενδιαφέρουσες ανατροπές), αλλά ανατρέχει αρκετά στα χρόνια του πολέμου και στις μαύρες σελίδες της Νορβηγικής ιστορίας, λόγω της συνεργασίας της με τους Ναζί (πριν αλλάξουν στρατόπεδο οι κρατούντες). Οι περιγραφές είναι - όπως πάντα - λεπτομερείς αλλά όχι κουραστικές, τα ιστορικά στοιχεία ακριβή και ενδιαφέροντα, και οι σελίδες γυρνάνε γρήγορα (παρά τον μεγάλο όγκο του βιβλίου). Πάντως, θα μπορούσα να πω ότι είναι και το λιγότερο ενδιαφέρον (κατά την άποψή μου) από τα 3 πρώτα βιβλία του, κυρίως γιατί ο Χόλε και η ταραχώδης ζωή του δεν είναι, σε μεγάλο βαθμό, σε πρώτο πλάνο.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!