Ο ιερόσυλος

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.90
343033
Συγγραφέας: Ryan, William
Εκδόσεις: Διόπτρα
Σελίδες:488
Μεταφραστής:ΠΙΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:31/05/2011
ISBN:9789603644477


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Μόσχα, 1936. Η Μεγάλη Εκκαθάριση του Στάλιν ξεκινά. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη σε μια παροπλισμένη εκκλησία, με το ακρωτηριασμένο της σώμα εκτεθειμένο σε δημόσια θέα πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Την υπόθεση καλείται να διερευνήσει ο αστυνόμος της Διεύθυνσης Ποινικών Ερευνών και Λοχαγός της Πολιτοφυλακής της Μόσχας, Αλεξέι Ντμιτρίεβιτς Κόρολεφ, ακριβώς τη στιγμή που έχει επιτέλους αρχίσει να απολαμβάνει τους καρπούς των πολύ καλών του επιδόσεων στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι το θύμα είναι Αμερικανή πολίτης, στην έρευνά του παρεμβάλλεται η ΝιΚαΒεΝτέ, η σκληρή και τρομακτική μυστική αστυνομία της Ρωσίας. Το κάθε βήμα του Κόρολεφ ελέγχεται ασφυκτικά από τη ΝιΚαΒεΝτέ και η παραμικρή λάθος κίνηση μπορεί να τον στείλει στη Ζώνη - το σύστημα φυλακών και στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας στην παγωμένη Σιβηρία, όπου καταλήγουν όλοι οι εχθροί, πραγματικοί και φανταστικοί, του Σοβιετικού Κράτους.

Αποφασισμένος να διαλευκάνει αυτό τον αποτρόπαιο φόνο και να φτάσει στη ρίζα της αλήθειας, ο Κόρολεφ εισχωρεί στο βασίλειο των Ληστών, των ανθρώπων που κινούν τα νήματα του υποκόσμου της Μόσχας. Καθώς όμως οι φόνοι πληθαίνουν και τα πτώματα συσσωρεύονται, ο Κόρολεφ αρχίζει να αναρωτιέται ποιους μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί και ποιοι, σ’ αυτή τη Ρωσία, όπου βασιλεύουν ο φόβος, η αβεβαιότητα και η πείνα, είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Πολύ σύντομα ο Κόρολεφ θα ανακαλύψει ότι απειλούνται όχι μόνο οι ηθικές αρχές και τα πολιτικά του ιδανικά, αλλά και αυτή η ίδια η ζωή του...

"Ένα εξαιρετικό, οξυδερκές θρίλερ, με έναν υπέροχο κεντρικό ήρωα και μια αίσθηση του ιστορικού χώρου και χρόνου που ανταγωνίζεται μέχρι και τους μεγάλους Ρώσους δασκάλους. Θέλουμε κι άλλο!"
(Kate Mosse, συγγραφέας του "Labyrinth")

Κριτικές

Αρκετά καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, που το μεγάλο του πλεονέκτημα έγκειται στη λεπτομερή περιγραφή μιας επαχθούς εποχής συγκαλλυμένης δικτατορίας, η οποία από μόνη της δημιουργεί μια κλειστοφοβική και αγχωτική ατμόσφαιρα. Ο συγγραφέας δημιουργεί έναν συμπαθή ήρωα ο οποίος δεν είναι Ηρακλής Πουαρώ, αλλά έχει τα ελαττώματά του και κάνει λάθη, ώστε να μοιάζει γνώριμος στον κάθε αναγνώστη. Η πλοκή εκτυλίσσεται βαθμιαία και η αγωνία κορυφώνεται σταδιακά, κρατώντας τον αναγνώστη σε επαγρύπνηση. Μόνο ψεγάδι ότι, τελικά, σαν συνολική εικόνα η αστυνομική ιστορία υπολείπεται σε σχέση με την ιστορική καταγραφή της ρωσικής κοινωνίας της εποχής του Στάλιν. Συστήνεται στους λάτρεις των νουάρ μυθιστορημάτων.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!