Ο δάσκαλος της ξιφασκίας

Μυθιστόρημα
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 14.27
8.56
Τιμή Πρωτοπορίας
+
78328
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:350
Μεταφραστής:ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/02/2009
ISBN:9789603789338
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε ξετυλίγει στο Δάσκαλο της ξιφασκίας μια αινιγματική ιστορία με πολλαπλά σημαινόμενα. Μυθιστόρημα περιπέτειας, αλλά και αστυνομικό συνάμα, πραγματεύεται έναν έρωτα που δεν τολμά να εκφραστεί, το μίσος, τις προδοσίες και τις πολιτικές δολοπλοκίες· έναν κόσμο που ψυχορραγεί, σύμβολο του οποίου είναι η παλιά τέχνη της ξιφασκίας, που τείνει να εξαφανιστεί. Σαν σε μυσταγωγία, τα κεφάλαια αυτού του συναρπαστικού μυθιστορήματος διαδέχονται το ένα το άλλο όπως οι ποικίλες κινήσεις μιας αναμέτρησης ξιφασκίας: η συμβολή, η ψευδαίσθηση, ο ξιφισμός, σε χρόνο επί ψευδεπιθέσεως, ο κοφτός ξιφισμός, η επίθεση glisada, η βεβιασμένη απαγκίστρωση από την πρόκληση και ένα φινάλε με γυμνή αιχμή που κόβει την ανάσα.

Κριτικές

Συμπαθητικό βιβλίο. Όχι τίποτε σπουδαίο, όμως κυλάει γλυκά, χαλαρά και ήρεμα. Θα το χαρακτήριζα βιβλίο παραλίας που όμως δεν είναι της πλάκας. Βεβαίως δεν αποκαλύπτει κάποιο μυστικό του κόσμου (ούτε λόγος) αλλά και δεν σε υποτιμά σαν αναγνώστη. Υπάρχουν όμως κάποιες αρκετά μπανάλ περιγραφές που δεν έχουν κανένα νόημα και η η ιστορία είναι απολύτως προβλέψιμη, σχετικά επίπεδη και χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις στην εξέλιξη της. Απέχει έτη φωτός από το εξαιρετικό «Τανγκό της παλιάς φρουράς». 2+1/2 αστεράκια.

Πολύ καλό. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου με την πλοκή του και με έμαθε και μερικά πράγματα γύρω από την τέχνη της ξιφασκίας.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!