Ο χάρτης και η επικράτεια

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 22.90
16.03
Τιμή Πρωτοπορίας
+
342011
Συγγραφέας: Ουελμπέκ, Μισέλ
Εκδόσεις: Εστία
Σελίδες:421
Μεταφραστής:ΣΙΠΗΤΑΝΟΥ ΛΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:03/05/2011
ISBN:9789600515176
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Το νέο πολυσυζητημένο (και βραβευμένο με το σημαντικότερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο, το Γκονκούρ) μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα.

Είναι ένα ολιγοπρόσωπο μυθιστόρημα, πανοραμικής διεισδυτικής ματιάς στην εποχή μας. Παραλληλίστηκε από τους δυσκολότερους κριτικούς με έργα του Μπαλζάκ (για τη μοναδική αναπαράσταση της εποχής), του Σελίν (για την ανατομική διείσδυση στα φαινόμενα των δυτικών κοινωνιών και στα τρίσβαθα του ανθρώπινου ψυχισμού), με τον Στερν, με τον Μπόρχες...

Ο ένας από τους δυο κεντρικούς ήρωες, ο Ζεντ Μαρτέν, είναι φωτογράφος και ζωγράφος. Αναπαριστά με τις δυο αυτές μορφές τέχνης χάρτες της γαλλικής επικράτειας και ανθρώπους την ώρα της δουλειάς. Μέσα από την ενασχόλησή του αυτή, και μέσα από την ερωτική του σχέση με μια ωραιότατη Ρωσίδα, αλλά και από τη σχέση με τον πατέρα του και με τον γκαλερίστα του, ο Ουελμπέκ ανατέμνει τη σύγχρονη δυτική κοινωνία και την εξέλιξή της με έναν τρόπο που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι συγγραφείς.

Το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματος, στο οποίο περιγράφεται η εξιχνίαση της δολοφονίας του άλλου κεντρικού (και εκκεντρικού) ήρωα-συνομιλητή του Μαρτέν, του διάσημου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ, αποτελεί ένα άρτιας κατασκευής αστυνομικό μυθιστόρημα μέσα στο μυθιστόρημα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!