Ο Αρχηγός

Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 17.70
10.62
Τιμή Πρωτοπορίας
+
491142
Συγγραφέας: Ψαρράς, Δημήτρης
Εκδόσεις: Πόλις
Σελίδες:367
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2018
ISBN:9789604356270
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Άμεσα διαθέσιμο

Περιγραφή

Επί τέσσερα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Στο ίδιο συμπέρασμα συγκλίνουν και όλες οι μελέτες ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και δημοσιογράφων, οι οποίοι διερευνούν τους λόγους που στέριωσε στη χώρα μας ένα παρόμοιο πολιτικό μόρφωμα. Πώς είναι δυνατόν να αναπαράγεται επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, στη χώρα μας, μια οργάνωση η οποία προπαγανδίζει ανοιχτά την «κοσμοθεωρία» του ναζισμού και ασκεί οργανωμένη δολοφονική βία εναντίον όσων θεωρεί «υπανθρώπους»; Και πού οφείλεται το γεγονός ότι μια παρόμοια οργάνωση κατόρθωσε να εισαγάγει τον υπόκοσμο στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Το μυστικό της μακροζωίας της Χρυσής Αυγής δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα απολύτως προσωποπαγές σχήμα. Είναι όχι απλώς δημιούργημα, αλλά απόλυτο εξάρτημα ενός ανθρώπου. Η Χρυσή Αυγή ταυτίζεται με τον Αρχηγό της περισσότερο από κάθε άλλο ομοειδές πολιτικό μόρφωμα σε όλο τον κόσμο. Αυτό της επιτρέπει να ελίσσεται, να μετασχηματίζεται με ποικίλους τρόπους, να λουφάζει όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά και να εκμεταλλεύεται κάθε νέα ευνοϊκή συγκυρία. Δεν είναι, επομένως, δυνατόν να δοθούν οριστικές απαντήσεις για το «αίνιγμα Χρυσή Αυγή», αν δεν απαντηθεί το «αίνιγμα του Αρχηγού» της.



Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς συνεχίζει την έρευνά του για την Χρυσή Αυγή και σε αυτό το βιβλίο του ερευνά αποκλειστικά το ποιόν , τις απόψεις και την εξουσία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο αρχηγός από το ίδιο το καταστατικό της ΧΑ είναι απόλυτος κυρίαρχος, χωρίς αντιπροέδρους, αντικαταστάτες , αναπληρωτές κ.λπ. Ο ίδιος έχει φροντίσει στη διάρκεια της ωρίμανσης του «κόμματος» του να διώξει ως προδότες όλους όσοι κατά καιρούς αμφισβήτησαν την θέση του. Ο Δ. Ψαρράς υποστηριζόμενος από πλήθος ντοκουμέντων αποδεικνύει το ναζιστικό πρόσωπο του Μιχαλολιάκου, αλλά και των κοντινών του ανθρώπων, της οικογένειας του και των στελεχών της ΧΑ. Αναφέρεται αναλυτικά σε πολλά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι στόχος του αρχηγού είναι χρησιμοποιώντας τα μέσα που του δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία να την καταλύσει πραξικοπηματικά. Στο επιλογικό κεφάλαιο ο συγγραφέας – ερευνητής σημειώνει τις ενέργειες στις οποίες επιδίδεται ο αρχηγός για να εδραιώσει τη θέση του, καθώς η δίκη της ΧΑ δεν έχει λήξει ακόμα, να αποθαρρύνει τις προσπάθειες ανταρσίας, και να ετοιμάσει το μελλοντικό ναζιστικό πρόσωπο της ομάδας.
Γιάννης Ν. Μπασκόζος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!