Θουκυδίδη Ιστορία Α΄ τάξη ενιαίου λυκείου Τράπεζα Θεμάτων

Βιβλίο Γ, κεφάλαια 70-83: Κερκυραϊκά
409701
Συγγραφέας: Ντότσικα, Μαρία
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
Σελίδες:256
Ημερομηνία Έκδοσης:20/11/2014
ISBN:9789605630768


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

«Θουκυδίδη Ιστορία Βιβλίο Γ΄Κερκυραϊκά» - Τράπεζα Θεμάτων, Μαρία Ντότσικα

Συμβάλλει στην προετοιμασία των μαθητών και αποτελεί συνδρομή στο έργο των εκπαιδευτικών. Εμπεριέχει απαντημένη την Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και 15 Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων επί των καθορισμένων ενοτήτων στην εξεταστέα ύλη από την ιστορία του Θουκυδίδη. Συνολικά, το γνωστικό υλικό προσεγγίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το βιβλίο να λειτουργεί ως εργαλείο επανάληψης και αξιολόγησης.

Απαντήσεις στην Τράπεζα Θεμάτων

Οι παρατηρήσεις, ανάλογα με το σημείο αναφοράς τους, αντιμετωπίζονται ως εξής:

Ζητείται μετάφραση μέρος του δοθέντος κειμένου, για την οποία παραπέμπουμε στο σχολικό εγχειρίδιο παράλληλων μεταφράσεων, διότι είναι κοινό για όλους τους μαθητές, αλλά και γιατί η προσθήκη μιας κατά λέξη μετάφρασης ή όποιας άλλης ελεύθερης ενώ δεν αφαιρεί από την κατανόηση του κειμένου, επιβαρύνει με νέες εκδοχές χρονοβόρας προσέγγισης.
Απαιτούνται στοιχεία του έργου και της ζωής του ιστορικού, για την άντληση των οποίων υποδεικνύεται το σχετικό μέρος από την προς εξέταση εισαγωγή του σχολικού βιβλίου, από όπου εξάγονται και όλες οι παρατηρήσεις τέτοιου τύπου.
Στην εξέταση της λεξιλογικής παρατήρησης, η οποία συνήθως έχει δύο σκέλη, δίνονται απαντήσεις επί των ζητουμένων από την νεοελληνική ή την αρχαιοελληνική γλώσσα τέτοιους είδους ώστε ο μαθητής να αισθάνεται και ο ίδιος συν-λειτουργός του εκφραστικού οργάνου του πολιτισμού μας.

Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων

Πρόκειται για κριτήρια, τα οποία αξιοποιούν και επεκτείνουν 15 θέματα αντιπροσωπευτικά κάθε ενότητας από την Τράπεζα Θεμάτων ως εξής:

Συμπληρώνονται με προτεινόμενες ερμηνευτικές, γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις. Τα τελικώς σχηματισμένα κριτήρια είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και διατρέχουν το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Οι απαντήσεις αυτών των κριτηρίων, ενώ ως προς το γραμματικό και συντακτικό μέρος είναι λακωνικές –συμπεριλαμβανομένης βέβαια της αιτιολόγησης, όπου καθίσταται απαραίτητο– στις ερμηνευτικές παρατηρήσεις είναι αναλυτικές προκειμένου να είναι εφικτή η επαναληπτική μελέτη των σχολιαστικών σημείων για τις εξετάσεις.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!